Cu siguranță ați auzit despre multitudinea de beneficii pe care le au relațiile sexuale asupra organismului uman. Pe lângă faptul că are o influență bună asupra sănătății mintale, sexul îmbunătățește circulația sangvină. Știai oare că, în cazul în care este practicat de cel puțin două ori pe săptămână, sexul poate preveni și anumite afecțiuni? Află în continuare despre ce este vorba.

Boli cardiovasculare

Experții israelieni au descoperit în 2013 că femeile care aveau o viață sexuală intensă nu aveau nici o problemă cu inima. Mai mult, o viață sexuală activă face bine la inimă și ajută la menținerea nivelurilor de estrogen și testosteron în echilibru. Un studiu a arătat că bărbații care faceau sex o dată sau de două ori pe săptămână și-au înjumătățit riscul de a dezvolta o boală de inimă, spre deosebire de cei care făceau sex foarte rar. 

Migrene și dureri severe de cap

Dacă soția Dvs. vă spune că o doare capul, nu aveți decât să-I arătați imediat acest articol. Sexul este cel mai bun leac pentru durerile de cap, pentru că în timpul procesului se eliberează doi hormoni magici: oxitocina și endorfinele. Acești hormoni continuă la relaxarea întregului organism.

Depresie

Sexul este cel mai bun antidepresiv. De cele mai multe ori, stările de depresie și stresul îi determină pe oamenii afectați să evite relațiile sexuale. Medicii spun însă că aceste persoane își refuză de bună voie leacul. Orice partidă de sex îmbunătățește considerabil starea de spirit, iar cele finalizate cu orgasm oferă o cantitate mare de ”hormon al fericirii”, ceea ce reprezintă o cale sigură spre victorie asupra anxietății și depresiei.

Sexul previne insomniile

Nu este un secret că sexul îți oferă o relaxare colosală, iar imediat după aceea te poți cufunda într-un somn adânc și sănătos. Pentru că e mai bine să previi decât să tratezi insomniile cu tot felul de preparate farmaceutice, ai grijă ca viața ta sexuală să rămână în continuare activă și nu uita să te protejezi, dacă este cazul.

Incontinența urinară

În timpul sexului, la femei se contract mușchii planșeului pelvian, iar acest fapt previne apariția incontinenței urinare. Cu toate acestea, femeile ar trebui să cunoască faptul că o igienă precară și alți factori pot declanșa această afecțiune. Sexul este doar unul dintre factorii care ar putea preveni apariția incontinenței urinare.

Gripa

S-ar putea să vă pară ciudat și chiar incredibil la prima vedere, dar sexul chiar te poate scăpa de gripă. Ei bine, asta nu înseamnă că trebuie să faci doar sex și să nu urmezi un tratament. Sexul este doar un remediu natural, care ar putea contribui la vindecarea gripei. În timpul actului sexual are loc producția de anticorpi, iar din acest motiv sexul devine un remediu antiviral excelent.

Crampe musculare

Dacă ați exagerat puțin cu antrenamentele la sala de sport, să știți că sexul este cel mai bun remediu pentru a scăpa de crampele musculare. Durerile pot fi uneori insuportabile și tocmai de aceea, ar trebui să aveți în vedere acest remediu plăcut și benefic.

Excesul de sebum

Chiar dacă frecvența raporturilor sexuale și/sau lipsa orgasmului nu au legatură cu apariția acneei, să știi că în timpul actului sexual se eliberează toxine. Astfel, poți constata ulterior aspectul îmbunătățit al tenului tău.

Cancerul de prostată

Deși există mai multe studii referitor la acest subiect, până la momentul actual nu există dovezi concludente că o activitate sexuală intensă ar putea reduce riscul de cancer de prostată. Cu toate acestea, unele studii au sugerat, de-a lungul timpului, că bărbații cu o frecvență mai mare de ejaculări pot avea un risc puțin mai mic de cancer de prostată.

Cancerul de sân

Unii specialiști afirmă că relațiile sexuale regulate reprezintă o barieră de protecție împotriva cancerului mamai. Stimularea glandelor mamare duce la eliberarea oxitocinei – hormonul care ajută la prevenirea acestui tip de cancer.