mamaplus

Durerile de cap când ești mamă: ”Migrena nu ține cont că ai copil”

0
//
11.12.2019

Migrena în perioada maternității te stoarce de orice fel de energie. Te lovește la pat, abia simți că te poți ridica, în timp ce copilul plânge. Te ridici și simți o presiune puternică în jurul capului. Faci câțiva pasi, însă nu știi dacă ești pe cale să lovești peretele sau nu. Ochii abia îi poți ține deschiși, pentru că sunt sensibili la lumină. Un țiuit ascuțit auzi în urechi, iar plânsul copilului devine, parcă, mai difuz. Este o poveste atât de familiară pentru sute de femei, încât am adunat câteva gânduri aici, ca să rezonezi și tu cu ele, dacă te confrunți cu aceeași problemă.

Elena, 25 de ani: ”Migrena în maternitate este pură tortură. Durerea nu ține cont de noul tău statut de mamă și te va lovi exact atunci când nu o vei aștepta și vei încerca să ai grijă de copilul tău. Sufăr de migrene de când mă știu, așa că nici nu mă așteptam ca în maternitate lucrurile să se schimbe.

Mihaela, 32 de ani: ”Migrena în maternitate a răscolit în mine cea mai mare durere sufletească. Teama că nu voi putea avea grijă de copilul tău când mă va striga și ca avea nevoie de mine. Teama că nu voi auzi bebelușul când plânge după sânul meu și îi este foame. Teama că mă voi întinde în pat, să îmi sting durerea, și voi pica într-un somn din care mă voi trezi mult prea târziu. Teama că locuința mea se va transforma într-un câmp de luptă și nu voi mai avea timp deloc de curățenie…”

Eleonora, 39 ani: ”Acum, cu trei copii în casă, simplul gând că aș putea avea un nou episod de migrenă mă înspăimântă. Însă am învățat să fiu mai moale cu mine însumi. Chiar și în zilele cele mai negre, atunci când abia reușesc să ridic capul de pe pernă, tot mamă sunt. Mă dau jos din pat, pregătesc masa copiilor și îi aud cum aleargă printre țiuiturile din urechi care nu-mi dau pace.”

Maria, 41 de ani: ”Uneori, copiii mă întreabă dacă s-a întâmplat ceva, însă îi liniștesc imediat și le spun că nu s-a întâmplat nimic, doar că nu mă simt prea bine. Apoi mă îmbrățișează și parcă e mai bine. Maternitatea te face să experimentezi uneori niște stări de parcă ai vrea să fugi de propria ta viață, pentru a te salva. Iar în zilele în care nu te simți fizic bine, e și mai greu să te confrunți cu astfel de momente.”

Așadar, dacă ai trecut sau treci și tu prin ceea ce trec aceste femei, să știi să suntem alături de tine mămico, cel puțin cu gândul și susținerea noastră. Fii blândă cu tine în acele zile negre. Și să știi că, chiar și în acele momente, rămâi aceeași mamă minunată!