Ce facem dacă copilul a căzut și s-a rănit? Fiecare mamă s-a confruntat cu cea mai obișnuită situație din copilărie, când copilul ei, plimbându-se cu bicicleta, rolele sau pe tobogan, sau chiar alergând, a căzut și s-a rănit. Cum să procedăm, cum să tratăm rana copilului, astfel încât aceasta să nu să se infecteze, să se vindece mai repede, copilul să se calmeze și distracția să continue?

mamaplus

În primul rând vă recomandăm să dați dovadă de mult calm. Apoi urmați instrucțiunile noastre.

PRIMA ETAPĂ

Nu uitați: cu cât prelucraţi mai repede rana, cu atât procesul de vindecare este mai rapid. Pentru prelucrare, este necesară utilizarea unui antiseptic extern cu spectru larg sub formă de soluții apoase (!).

De exemplu, oricare dintre cele indicate mai jos:

- Peroxid de hidrogen. Se toarnă din abundență pe rană. Face spumă atunci când nimerește pe rană și spală murdăria. Nu uitați că efectul său antiseptic nu durează mult, prin urmare, imediat după utilizarea peroxidului de hidrogen, trebuie să aplicați un unguent sau să spălați repetat;

- Soluție Furacilină. Se aplică sub formă de pansamente umede;

- Soluție de permanganat de potasiu. Aplicați ușor pe rană şi în jurul ei. Puteți utiliza permanganat de potasiu diluat și pentru a schimba pansamentul. Aplicați soluția pe pansament și după un minut îndepărtați tifonul;

- Soluție de clorhexidină. Are un efect puternic și de durată, pentru dezinfectare.

ETAPA A DOUA

Dacă, după spălare, în rană  au rămas corpuri străine (particule de murdărie, așchii, fragmente de sticlă), nu trebuie să încercați să le îndepărtați, puteți agrava situația. Este mai bine să lăsați un medic cu experiență să facă acest lucru.

ETAPA A TREIA

Aplicați pe rană un unguent antibacterian, de exemplu, Sulfargin®. În mod deschis sau cu un bandaj. Nu doare, iar rana se va vindeca mult mai repede.

DE CE SULFARGIN®?

- Acțiune bactericidă. Unguentul Sulfargin® este utilizat pe scară largă: de la mici răni şi arsuri, la ulcere trofice şi escare;

- Unguentul tratează în mod eficient infecțiile din rană datorită a două componente antimicrobiene, fără a provoca rezistență;

- Unguentul Sulfargin®, pe bază de sare de argint, creează un efect antimicrobian puternic. Procesul inflamator se stopează și procesele de regenerare a țesuturilor sunt accelerate.

Și, apropo, ionii de argint din Sulfargin® sunt eliberați treptat, ceea ce înseamnă că efectul dezinfectant va fi de lungă durată.

SIGURANȚĂ

Eficacitatea medicamentului Sulfargin® este confirmată prin studii clinice și are un grad ridicat de siguranță. Poate fi utilizat la copii de la 3 luni (chiar și în cazul dermatitei), la adulți și vârstnici.

Alte beneficii ale unguentului Sulfargin®:

1. Are o textură fină, datorită căreia se aplică pe piele ușor și nu provoacă durere;

2. Creează sub pansament un mediu moderat umed, ceea ce reduce semnificativ senzațiile dureroase în timpul pansamentelor;

3. Se aplică în toate etapele de evoluţie a rănii;

4. Nu patează hainele și lenjeria;

5. Are o acțiune de lungă durată: se aplică în mod deschis de 2 ori pe zi, iar sub pansament - o singură dată.

AJUTORUL ÎN CAZ DE ARSURI

Aplicarea unguentului Sulfargin® asigură un efect bun în tratarea arsurilor, mai ales în cazul leziunilor grave, dacă se formează vezicule, se sparg și există un pericol de infectare a rănii. Componentele active ale unguentului Sulfargin® distrug bacteriile de pe suprafața arsurii, reduc inflamația și accelerează regenerarea țesuturilor deteriorate.

După cum puteți vedea, Sulfargin® este un unguent universal, care înlocuieşte cu ușurință mai multe preparate simultan și grăbește vindecarea. Vă recomandăm să îl aveți mereu la îndemână! Aplicați de 1-2 ori pe zi dacă aveți una din problemele enumerate mai sus și aveți mare grijă de cei dragi!

UNDE PUTEȚI SĂ ÎL CUMPĂRAȚI?

Puteți cumpăra Sulfargin® unguent fără rețetă în farmaciile din Chișinău și în alte regiuni ale țării.

 

mamaplus