O linguriță de lapte praf (cea din cutia cu lapte) pentru fiecare 30 ml de apă. Dacă sunt 60 ml de apă, se pun 2 lingurițe. Acestea sunt indicațiile universale atunci când se prepară un biberon cu lapte. Cu toate acestea, nu toți părinții le respectă. Mulți decid ei cum să pregătească laptele.
Pericolul apare atunci când, pe lângă modificarea proporțiilor formulei de lapte și apă, sunt puse în lapte anumite alimente interzise bebelușului. Atunci, sănătatea lui este în pericol.
5 pași pentru pregătirea corectă a unui biberon cu lapte
Instrucțiunile de preparare a unei sticle cu lapte sunt universale:
1. Spală-te foarte bine pe mâini și sterilizează tetina și biberonul!
2. Apa să fie fiartă și răcită sau dacă este posibil, folosește apă plată sau slab mineralizată. Ai grijă să nu fie prea caldă. Temperatura corectă este de 37° C.
3. Adaugă o linguriță de lapte praf pentru 30 ml de apă. Reține că există lapte destinat unei anumite vârste a copilului. Amintește-ți că este mai bine să torni mai întâi apă și apoi laptele praf!
4. Nu adăuga cereale înainte de vârsta potrivită și nici alte condimente cum ar fi sare, zahăr sau miere!
5. Acoperă sticla și agită bine!
După fiecare utilizare, să ai în vedere să cureți bine sticla și tetina, astfel încât să nu rămână urme de lapte. Laptele pe care bebelușul tău nu l-a băut nu se păstrează pentru mai târziu.