Vacanța de vară este perfectă pentru joacă, dar nu ar trebui să uităm nici de lecturile interesante. Ar fi bine să-i insufli copilului tău dragostea pentru citit, cu ajutorul unor cărți fascinante care te captivează încă de la primele pagini. Vacanța din sezonul estival este fix perioada potrivită pentru a citi și a descoperi noi lumi fascinante în cărți care-i plac, nu cele plictisitoare, recomandate de la școală.

Cele mai frumoase basme, de Charles Perrault

mamaplus

”Cele mai frumoase basme”, de Charles Perrault, cuprinde: Cenușăreasa, Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Motanul Încălțat. Pe lângă acestea, copiii se vor delecta și cu basmul Zânele, povestea scurtă și simplă a două surori, Riquet Motatul, o poveste neobișnuită despre un prinț înțelept, dar slut, și Barbă Albastră, o cumplită poveste de groază. Piele-de-Magar, povestea unei fete deghizate, și Cele trei dorințe întregesc volumul, fiind transpuse în proză.

Povestea Planetei Albastre, de Andri Snaer Magnason

mamaplus

”Povestea Planetei Albastre” este o poveste despre magie, generozitate şi sacrificiu. Brimir şi Hulda sunt prieteni buni. Trăiesc în natură, pe o planetă albastră populată numai de copii. Până într-o zi, când pe plajă se prăbuşeşte racheta pilotată de Ziurel Bucurel. Acest personaj ciudat le promite copiilor o viaţă superdistractivă.

Cele mai frumoase fabule în benzi desenate

mamaplus

”Cele mai frumoase fabule în benzi desenate” prezintă 28 de fabule adaptate în bandă desenată de către ilustratori faimoși, interpreți pasionați care au vrut să  împărtășească plăcerea pe care au trăit-o redescoperind aceste fabule. Le-au interpretat cu umor, fără să le afecteze morala.