Un prim semn al prezenței bacteriei sunt pustulele și umflăturile la nivelul pielii. Infecțiile se manifestă prin roșeață, vezicule pline cu lichid. De asemenea zona afectată poate fi caldă la atingere.

Febra poate fi un alt indicator al prezenței unei infecții. Dacă starea de sănătate se agravează sau dacă manifestați simptome ale unei infecții, prezentați-vă la spital.

Stafilococul auriu este o bacterie des întâlnită. 30% din populația lumii este purtătoare a stafilococului auriu. De regulă, aceasta se regăsește în cavitatea nazală și piele și este responsabilă pentru producerea unor infecții, sinuzite sau pneumonii. În cazul bebelușilor născuți prematuri, stafilococul auriu este foarte periculos întrucât poate provoca septicemie. Sunt persoane purtătoare care nu sunt afectate deloc de microb.

Stafilococul auriu foarte fi transmis foarte ușor prin strănut sau prin tuse, motiv pentru care, pentru evitarea contaminării, este foarte importantă respectarea riguroasă a regulilor de igienă. De asemenea transmiterea se mai poate face prin contact cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor de la nivelul pielii. Folosirea în comun a prosoapelor, încălțămintei, a lamelor de ras sau ale altor obiecte ce țin de igienă crește riscul de infectare cu stafilococ auriu.

„Pe toate suprafețele și cavitățile noastre sunt foarte mulți microbi. Există în și pe organismul uman de 2 ori mai multe celule de microbi decât celule umane. Dacă între ele există un echilibru cel mai probabil când pătrunde un microb nou acolo, din cauza concurenței nu va prolifera, nu va fi capabil să declanșeze o boală și nici nu va fi capabil să persiste în acel loc.

Stafilococul auriu dacă a apucat să se înmnulțească și să producă o boală este periculos prin substanțele pe care le produce și care au un efect de distrugere a țesuturilor, eventual și a sângelui pentru că poate să producă anemie, moartea celulelor albe care ne apară de infecții”, a explicat Alexis Cochino, medic specialist pediatrie şi alergologie clinică.

Un prim semn al prezentei bacteriei sunt pustulele și umflăturile la nivelul pielii. Infecțiile se manifestă prin roșeață, vezicule pline cu lichid. De asemenea zona afectată poate fi caldă la atingere. Febra poate fi un alt indicator al prezentei unei infecții. Dacă starea de sănătate se agravează sau dacă manifestați simptome ale unei infecții, prezentați-vă de urgență la spital.