Vrei să știi de ce copiii mici se atașează atât de mult de anumite culori? Culorile sunt ca mâncarea pentru ei. Din perspectiva teoriei culorilor, fiecare micuț este atras de culorile de care are nevoie emoțional la momentul respectiv. Și nu există nicio problemă dacă le place doar anumite culori. Uneori, o singură culoare face un copil să se simță bine, deoarece îl calmează.

Roșu

Copiilor mici le place adesea culoarea roșie, deoarece au voință puternică. Ei sunt cei care, atunci când vor ceva trebuie îndeplinit chiar în acel moment. Această culoare este preferată și de micuții extrovertiți.

Albastru

Persoanele mai calme și senine tind să opteze pentru culoarea albastru. Culorile reci ca albastrul oceanului și cerului sunt foarte liniștitoare. Copiii cărora le place albastrul sunt destul de calmi.

Maro 

Dacă alege această culoare, înseamnă că are nevoie de confort, relaxare şi securitate. Pe ultimele poziţii însă, maroul semnifică respingerea unei trebuinţe de confort relaxant.

Gri

Copiii care aleg această culoare sunt firi libere, neimplicate şi fără predispoziţii spre acţiune. Pe ultima poziţie, griul semnifică dorinţa copilului de a se considera intrigant şi de a lua parte la tot ce se întâmplă în jurul lui.

Verde

Cei mai tandri și iubitori copii aleg adesea verde drept culoare preferată. Acești micuți tind să caute siguranță și să fie fideli oamenilor pe care îi iubesc. Ei își doresc să aibă prietenii de lungă durată.

Roz

Culoarea roz este, de obicei, pe gustul copiilor capricioși și jucăuși. Aceștia au mai multă imaginație. Distracția este cel mai important lucru pentru ei. Aceste calități sunt prezente și la adulții cărora le place această culoare.

Violet

Copiii cărora le place violetul sunt artiști în devenire! Au tendința să gândească mereu un pic mai departe, au multă imaginație și le place să contribuie cu soluții, de fiecare dată când apare un conflict. Au o anumită sensibilitate pe care ceilalți copii nu o au.

Portocaliu

Copiii care preferă portocaliul tind să fie prietenoși și sociabili și le place să se afle în centrul atenției. Acestora le place să se distreze și să se simță bine.

Galben

Galbenul este culoarea gânditorilor. Copiii cărora le place galbenul sunt buni la planificare și strategie. Chiar dacă asta înseamnă doar să știe să-și organizeze jucăriile.

Negru

Copiilor mici le poate placea și culoarea neagră. Această culoare sugerează o personalitate care tinde spre o dispoziție proastă. Deși este și un semn de eleganță, rafinament și sensibilitate.