Formarea și educarea unui copil este o misiune dificilă, dar onorabilă, care presupune o constantă implicare și un activism fără egal. Cărțile sunt o piatră de temelie în acest proces. Acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, este momentul oportun să dărui o carte celui mic, deoarece va reprezenta fundamentul evoluției acestuia. Magazinul online pentru copii Mamico.md îți oferă câteva sugestii despre cum să alegi corect și eficient o carte pentru micuțul tău.

Cărțile puzzle pentru copii – o etapă indispensabilă în dezvoltarea logicii

Copii cer o atitudine foarte atentă și o permanentă provocare, mai ales în perioada când trebuie să își dezvolte logica, dexteritatea și atenția. Pentru a obține rezultate eficiente în acest sens, este cazul să optezi în favoarea cărților puzzle pentru copii. Acestea nu doar îl vor ține ocupat pe micuț, ci îi vor pune bazele gândirii analitice, dându-i spațiu de creativitate și gândire. Acest gen de cărți este potrivit copiilor cu vârsta de până la 5 ani, deoarece, în răstimpul dat, aceștia absorb un flux informativ amplu, grație culorilor, senzațiilor tactile.

În mod evident, una dintre recomandările de bază este să alegi astfel de cărți după vârstă, deoarece gradul de dificultate sporit trebuie să corespundă potențialului celui mic și să-i mențină activ interesul față de activitate.

mamaplus

De ce trebuie să îi citești basme celui mic?

Poveștile sau basmele au menirea de a-i oferi celui mic un potențial creativ aparte. Acestea îi deschid un nou orizont educativ și îi permit să vadă lumea cu alți ochi. Dar cum trebuie alese astfel de cărți? La această întrebare există câteva răspunsuri pertinente:

Primul criteriu este cel al vârstei – dacă ai un copil de 2 sau 3 ani, ar fi bine să optezi pentru povești Disney, deoarece acestea sunt ușor de perceput, sunt mult mai colorate și vii, iar efortul de percepere a informației este unul mai lejer. În plus, o astfel de carte pentru copii este potrivită dacă vrei să sporești interesul celui mic pentru valori, principii. Eventual, basmele pot să îi schimbe percepția despre bine sau rău. Apropo, este un lucru demonstrat științific că poveștile au un impact pozitiv asupra gândirii vizuale a copiilor, care prind firul și-l transpun în tot felul de posibile scenarii sau jocuri. În acest caz, pentru copii de 4-5 ani poți opta pentru povești clasice sau basme naționale, astfel încât să sporești și apartenența acestuia la un grup sau o comunitate.

Al doilea criteriu este subiectul – poveștile trebuie alese după firea și temperamentul celui mic. Dacă observi anumite schimbări comportamentale în urma lecturii, e cazul să lași copilul singur să-și aleagă genul de basm care i se potrivește.

mamaplus

Cărțile cu autocolant – o modalitate de a-ți crea propria lume

Oferă-le celor mici oportunitatea de a-și crea propria lume, grație cărților cu autocolante. Acestea nu sunt doar interactive, ci și structurate, dezvoltând aptitudini de corelare a imaginilor cu diferite acțiuni. În plus, sunt potrivite pentru a învăța un spectru mare de cunoștințe despre mediul înconjurător, animăluțe sau profesii.

Este momentul să înlocuiești tradiționalele bomboane cu o carte cadou, iar această investiție în viitorul copilului nu va întârzia să dea rezultate. Dacă vrei să scapi de îmbulzeala magazinelor, în ajunul sărbătorilor, poți apela la cel mai mare magazin online pentru copii Mamico.md, unde găsești cele mai interactive cărți puzzle, cărți de colorat sau cărți de povești la cele mai avantajoase prețuri.

Nu ezita să-i oferi copilului tău o doză sănătoasă de creativitate! Intră acum pe www.mamico.md și descoperă o colecție unică de cărți pentru cei mici.