Crezi că un fular pus peste gura şi nasul copilului îl vor proteja mai bine în zilele friguroase? Crezi că în acest mod  micuțul tău nu va răci? Sunt doar câteva dintre dileme cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Însă potrivit medicilor, acesta este un „obicei” des întâlnit în rândul părinților, care face mai mult rău decât bine sănătății copilului.

mamaplus.md

„La guriță fularul se leagă doar atunci când temperaturile de afară ajung sub -10 grade Celsius. Pe nas, însă, legarea fularului este INTERZISĂ.” , spune medicul – pediatru Mihai Stratulat.

Mai mult, doctorul susține că din cauza contrastului de temperatură, se formează aburi, care fac acel fular să se umezească. Prin urmare, copilul ajunge să inspire aer rece și, în plus, umed – ceea ce e și mai rău. Astfel, oricât de frig ar fi afară, nu îi pune fularul peste nas şi peste gură. Mai bine, îmbracă-l corect! Asigură-i încălţăminte confortabilă şi caldă, şi ai grijă să poarte numărul corect. Atât un număr mai mare, cât şi unul mai mic va duce la îngheţarea picioarelor copilului.

Trebuie să fie bine îmbrăcat în partea de sus, însă asta nu înseamnă că trebuie să fie înfofolit. Un maiou, o bluză cu mânecă lungă şi un pulover subţire (sau un fleece) îi vor fi de ajuns pe sub o haină călduroasă de iarnă.