Ai observat primele semne de acnee la copii? Acestea pot fi normale pentru că la 7 ani intră în funcțiune glandele suprarenale. Însă, medicul endocrinolog este cel care poate spune dacă un copil trece printr-o etapă normal sau are nevoie de niște remedii de profilaxie.

Acneea la copii este unul dintre simptomele instalării pubertății precoce, iar îngrijirea corectă ar fi un prim pas spre eliminarea leziunilor ușoare. Medicii spun că, în cazul în care acestea dispar, vizita la medic devine obligatorie.

Glandele suprarenale intră la pubertate cu doi ani înaintea ovarelor la fetițe și a testiculelor la băieți. Fenomenul se produce în jurul vârstei de 7 ani. Se manifestră printr-o creștere în înălțime un pic mai accentuată, eventual apariția părului pubian și axilar și o creștere a actviitatii glandelor sebacee, adică apartia acneei. Este motivul pentru care, în jurul vârstei de 7 ani, un copil poate avea leziuni ușoare de acnee. De asemenea, părul se poate îngrășa, iar glandele sebacee încep să funcționeze ca la adulți.

Leziunile de acnee juvenilă se tratează cu produse dermato-cosmetice, prescrise de medic. Și terapia cu lumina albastră poate da rezultate. Medicii nu recomanda însă tratamentele cu antibiotice la această vârstă.