Perioada de izolare i-a făcut pe toți să înțeleagă importanța naturii și a timpului petrecut aproape de ea. Astfel, mulți au început să se gândească la metode de a o aduce mai aproape.

Cum spațiul de locuit nu permite tuturor să aibă o grădină, oamenii au început cu decorarea balconului sau a câte unui colț din casă. Cea mai la îndemână soluție a fost, desigur, decorarea spațiilor cu flori și plante naturale.

Și deși efectele terapeutice ambientale sunt evidente, cum te asiguri că acestea sunt potrivite pentru copii și nu dau naștere unor alergii sau, mai grav, unor posibile intoxicații ori stări de rău?

Există o listă de „succes” – plante și flori potrivite pentru copii. Iată care sunt acestea:

Gerbera

Este o floare populară, extrem de rezistentă, pe care o găsești în orice florărie pe tot parcursul anului, fie în buchete de flori, fie ca plantă, în ghiveci.

Este printre cele mai puțin toxice plante, potrivită pentru copii și chiar și pentru animalele de companie.

mamaplus

Orhideea phalenopsis

Este printre cele mai ușor de îngrijit plante și are un nivel de toxicitate redus. Nu are nevoie de îngrijire specială, este o plantă care se adaptează ușor în orice condiții. Florile ei au o formă deosebită și sunt deseori folosite și în buchete de flori.

mamaplus

Echeveria

Echeveria sau suculenta este o plantă din regiuni semi-deșertice, simplu de îngrijit. Este una dintre cele mai populare plante, pe care o vedem tot mai des în ultimii ani, în diverse mărimi și decoruri.

mamaplus

Feriga Boston

Câteva specii de ferigă au un potențial alergenic mare, însă acest soi este sigur pentru copii. În plus, feriga este un adevărat purificator de aer. Eliberează o cantitate mare de oxigen, preferă spațiile umbrite și umiditatea.

Aspidistra

I se mai spune și „planta de fier” pentru că rezistă și în cele mai dure condiții. Nu-ți face griji dacă uiți să o uzi sau dacă locul în care o pui este lipsit de soare. Va rezista. Faptul că nu are flori o face o plantă cu nivel redus de alergeni, potrivită pentru copii.

Busuiocul

Nu există o plantă mai potrivită pentru bucătărie. Nu doar că va fi o pată de culoare și un plus de oxigen, dar o poți folosi și atunci când gătești. În lipsa altor contraindicații din partea medicilor, nu reprezintă un pericol pentru copii.

mamaplus

Floarea de Crăciun

Diferită de „Crăciunița”, floarea de Crăciun se aseamănă puțin cu un cactus și are flori roz. Face parte din categoria plantelor sigure pentru copii, se îngrijește și se înmulțește ușor.

mamaplus