Atunci când te pregătești de perioada în care copilul tău începe să meargă și umblă nestingherit prin casă, îți trec toate prin cap: prize, colțuri ascuțite, obiecte periculoase. Puțini se gândesc însă și la plantele de apartament. Dintre ele, unele sunt foarte periculoase, câteva putând chiar să fie fatale. Iată care sunt cele mai periculoase 11 plante de apartament pentru copii.

mamaplus.md

Crinii
Deși sunt superbi și mirosul lor ne ademenește efectiv, crinii pot fi periculoși pentru copii, iritând mucoasa bucală și gâtul, cauzând greață și vărsături dacă sunt înghițiți.

mamaplus.md

Leandrul
O plantă superbă de apartament, însă extrem de periculoasă pentru copii și animale, este leandrul. Faimoasa floare se găsește în multe cazuri și e recunoscută pentru frumusețea florilor sale albe, roz sau galbene, însă conține o toxină ce diminuează ritmul cardiac și tensiunea, cauzează vărsături. Dacă suspectezi că cel mic a mâncat dintr-un leandru, sună imediat la ambulanță!

mamaplus.md

Dieffenbachia
O frumusețe de plantă de apartament sau birou, Dieffenbachia se găsește în numeroase case și se întreține și înmulțește foarte ușor. Problema cu această planta este că simpla sevă din tulpină poate cauza iritații pe piele, iar în cazul în care e înghițită, planta poate duce la otrăvire.

mamaplus.md

Crinul pacii
Similar cu Dieffenbachia, superbul crin al păcii conține aceeași substanță periculoasă, despre care nu mulți părinți știu. Și în cazul acestei plante, pericolele sunt la fel de mari.

mamaplus.md

Degețel roșu
Degețel roșu este o plantă înaltă și extrem de atrăgătoare pentru copii, dar pe care aceștia ar trebui să o admire de la distanță. Se găsește cu precădere în grădini, deci mare atenție în excursii sau atunci când mergeți la țară, căci această plantă poate și ea să diminueze ritmul cardiac până la punctul la care poate deveni fatală.

mamaplus.md

Azalea
Foarte frumoase și răspândite prin casele oamenilor, azaleele fac parte din categoria plantelor periculoase pentru copii. Indiferent dacă sunt consumate frunzele, florile sau chiar nectarul florii, planta este extrem de toxică.

mamaplus.md

Caladium – Urechea elefantului
O specie de plantă ce se regăsește în multe gospodării sub diferite forme, inclusiv cea extrem de atragătoare, cu frunze roz-verzi, caladium poate irita mucoasa bucală, cea nazală, gâtul sau chiar stomacul, cauzând greață și vărsături.

mamaplus.md

Citiți continuarea aici.