O șamponare excesivă, vremea schimbătoare sau pur și simplu genetica pot determina părul unui copil să fie uscat și fragil. Astfel, pentru a scăpa de aceste probleme, utilizarea unui balsam este cel mai bun mod pentru a face părul copiilor mai fin și mai ușor de aranjat.

Majoritatea balsamurilor din comerț conțin substanțe chimice, care înlătură uleiurile naturale ale părului, conferind acestuia un aspect uscat și lipsit de vitalitate. Așadar, vă recomandăm să alegeți un balsam natural ieftin, ușor de preparat și sănătos - cidrul de mere.

Atunci când se încorporează în rutina de îngrijire a părului copilului, oțetul din cidru de mere poate deveni un balsam eficient. Acesta are proprietăți puternic antibacteriene, antifungice și antivirale și dezinfectează scalpul de microorganismele nocive. Totodată, curăță foliculii de par, menține ph-ul echilibrat și întărește rădăcinile părului închizând cuticulele. Astfel părul devine mai curat, mai puternic, mai strălucitor și mai sănătos.

Cum se folosește acest balsam natural pentru părul copiilor

Într-o sticlă cu pulverizator, se adaugă un sfert de cană de oțet de cidru de mere cu o cană de apă. Se agită bine, apoi se pulverizează pe păr și scalp, lăsând să acționeze 5 minute, apoi se clătește părul cu apă caldă.

Foarte mulți părinți au folosit această metodă și au declarat că părul copiilor este mai moale, mai strălucitor și ușor de îngrijit. Totodată, se pare că acest ingredient este eficient și împotriva păduchilor.

Sfaturi utile

E bine de știut că acest remediu este util atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totuși, trebuie să rețineți că atunci când urmați o metodă naturală, rezultatele nu se văd imediat, așa cum se întâmplă în cazul produselor din comerț. Scalpul nostru are nevoie de timp pentru a se acomoda cu schimbarea, așa că nu te descuraja! După câteva săptămâni vei observa efectele benefice ale balsamului natural.

Șampoanele din comerț elimină uleiurile naturale ale părului, iar renunțând la ele, reacția naturală a organismului este să producă aceste uleiuri în exces. Din acest motiv, părul devine mult mai gras în primele săptămâni de la începerea tratamentului. Din acest motiv, multe persoane renunță la spălarea cu oțet de cidru de mere înainte că aceasta să își facă efectul.