O baie parfumată și colorată pare un răsfăț veritabil pentru oricine, însă nu și pentru o adolescentă de 13 ani din Marea Britanie. Copila și-a pus viața în pericol fără să știe, după ce a aruncat o bilă parfumată în cadă și a inhalat aburii

Emelia a fost dusă de urgență la spital la scurt timp după aceea, iar mai târziu s-a aflat că bila efervescentă conținea proteine de lapte. Copila a început să se simtă rău de îndată ce a intrat în apă și a strigat după ajutor. Părinții fetei au chemat de urgență ambulanța, iar echipajul i-a administrat pe loc adrenalină și antihistaminice, apoi a transportat-o la Spitalul New Cross din Wolverhampton, scrie Daily Mirror.

Abia după ce a primit un tratament pe bază de steroizi, Emelia Brain a început să-și revină.

Medicii au stabilit că adolescenta a suferit o reacție alergică severă la contactul cu aburii și cu apa în care se dizolvase o bilă de baie care conținea proteine de lapte. Pentru mama Emeliei, gândul că fiica ei ar fi putut intra în șoc anafilactic este chinuitor.

”Dar dacă am fi fost la parter și aveam ușa închisă? Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască dacă nu o auzeam țipând sau dacă ar fi fost singură acasă. Reacția ei a fost extrem de rapidă pentru că a inhalat aburul”, spune acum mama tinerei.

Încă de la o vârstă fragedă, Emelia a trebuit să fie atentă la ceea ce mănâncă și la produsele cosmetice pe care le folosește. Alergiile ei au devenit evidente când mama ei a pupat-o pe buze, bebeluș fiind, după ce mâncase iaurt, iar fața copilei s-a umflat în câteva minute.