Suntem în plin sezon al răcelilor și virozelor, iar copilul poate simți peste noapte acele dureri inconfortabile de gât. Află ce-i poți da imediat copilului, direct de la domnul Dr. Boris Smoc, medic primar ORL din România.

”Durerea în gât poate fi cauzată de infecțiile virale. Majoritatea disfagiei odinofagiei este cauzată de infecțiile virale. Șapte-zece episoade de răceli pe an sunt aprobate și sunt recunoscute drept normale pentru orice copil care merge la grădiniță.

  • Vă recomand să dați copilului dumneavoastră tablete dezinfectante orofaringiene.
  • Vă recomand să dați copilului dumneavoastră sirop cu lichen islandez. Solicitați din farmacie și veți vedea rezultate spectaculoase. Gustul nu este rău, este un produs uleios, dar cu gust bun.
  • Un spray pentru gât cu ulei de cătină, ulei de bergamotă, ulei de gălbenele.
  • Toate aceste viroze, împreună cu un anti-inflamator, cu paracetamol, cu ibuprofen, cu picături în nas, cu apă de mare sau, la nevoie, cu vasoconstrictoare – toate aceste răceli vor trece.”, susține medicul ORL, Boris Smoc.


Totodată, nu uitați că vizitele la medicul de familie și medicul ORL sunt foarte importante dacă micuțul este febril mai mult de trei zile la rând.