Învață-ți copilul să fie ordonat în fiecare zi. Autoarea cărților ”Magia Ordinii” și ”Bucuria ordinii”, Marie Kondo propune o abordare simplistă, dar care cere multă disciplină.

mamaplus

Așa că dacă vrei să trăiești un pic mai mult precum Marie Kondo și să incluzi elemente ale metodei KonMari în viață și în casa ta, uite 8 ritualuri zilnice pe care le urmează cu regularitate:

1. Deschide geamurile dimineața. Lasă aerul proaspăt să intre în casa ta, să o revigoreze. Iți vă da o stare de bine și energie pentru activitățile zilei.Bea ceaiul sau cafeaua din cana preferata.

2. Filosofia lui Marie este centrată pe bucurie. Prin urmare folosim și păstram în spațiul nostru doar acele obiecte care ne transmit bucurie.

3. Schimbă-te de pijamale chiar dacă lucrezi de acasă. Odată ce te-ai spălat, te-ai aranjat și ai îmbrăcat haine în care te simți și arați bine, vei simți un plus de motivație și de determinare pentru a duce la bun sfârșit sarcinile profesionale.

4. Mulțumește obiectelor pe care le folosești. Atunci când ți-ai terminat treaba cu ele spune ”Mulțumesc!”. E o forma de a-ți educa recunoștință și de a te simți mai fericit(ă).

5. Alcătuiește liste cu sarcinile zilnice. Pe măsură ce le îndeplinești, bifează-le. Îți vă da un sentiment de bine, de reușită, de împlinire. Scrierea pe hârtie a task-urilor te ajuta să iți îmbunătățești productivitatea.

6. Curață-ți pantofii pe care i-ai purtat. Este o altă manieră de a-ți arata recunoștință pentru încălțările ce te-au purtat peste zi dintr-un loc în altul, dar și o cale de păstrare a lor într-o forma cât mai bună o perioadă cât mai lungă de timp.

7. Strânge și șterge produsele de baie după ce le-ai folosit. În felul acesta eviți transferul de produs pe suprafețele băii, pete care dacă nu sunt curățate la timp devin rezistente și se transformă în surse de bacterii.

8. Pune lucrurile la loc după ce nu le mai folosești. Pentru Marie aceasta este rutină de seară, pe care o respectă cu religiozitate după ce ia cina cu familia și petrece timp cu aceasta. Înainte de a merge în pat însă, fiecare obiect care a fost luat din locul desemnat trebuie să se întoarcă în casa lui. Este o rutină de 10-15 minute, spune ea, pentru că nu lasă niciodată lucrurile să se adune.