Odată cu răcirea bruscă a vremii, foarte mulți copii contactează tot felul de răceli și viroze. Acest lucru este valabil atât pentru copiii de școală, cât și în cazurile în care unul dintre frați merge la grădiniță sau la școală, iar celalalt stă acasă. Ce poți face în această situație și cum să-I protejezi mai bine, află în continuare.

Răcelile, gripa și alte infecții sunt contagioase. Pentru că este foarte dificil să-i ții pe copii despărțiți, răcelile se transferă ușor de la unul la altul. Virusurile se transmit atât dacă cei mici stau unul lângă celălalt pe canapea, se îmbrățișează sau se pupă, dar și dacă își împrumută jucăriile, care au germeni. Ca să nu mai vorbim de strănut sau tuse.

Iată câteva sfaturi pentru a împiedica transmiterea infecției:

  • Încercă să-i reamintești copilului bolnav să se spele cât mai des pe mâini, mai ales după ce își suflă nasul sau strănută.
     
  • Dacă frățiorul mai mic este alăptat, nu înceta alătarea în această perioadă de expunere la boli. Laptele matern conține imunoglobuline care stimulează sistemul imunitar.
     
  • Ai grijă ca cei mici să nu mănânce cu aceleași tacâmuri sau să bea din același pahar.
     
  • Pregătește-i copilului expus la infecție un regim alimentar variat, cu multe preparate care conțin vitamina C. Evită dulciurile – consumul acestora reduce rezistența copilului în fața bolii.

Știm că este dificil, dar încearcă să limitezi joaca micuților împreună. Separarea temporară cu siguranță le va face bine.

Limitează schimbul reciproc de jucării. Ideal ar fi ca fiecare copil să se joace cu jucăriile sale, doar acum (dacă este posibil așa ceva). Jucăriile din plastic pot fi curățate, dacă este nevoie, cu apă și săpun sau cu gel dezinfectant pentru mâini.

Scoate copiii cât mai des afară, la aer curat. Plimbările zilnice întăresc sistemul imunitar.