Vrei să ai parte de o plimbare plăcută în parc, să mergi în vizită la prietenii tăi sau la doctor, la magazin sau la o întâlnire cu o prietenă și toate acestea, împreună cu bebelușul tău? Te ajutăm noi cu câteva informații utile despre ce lucruri ar fi bine să conțină geanta de bebeluș, așa încât să nu fie nevoie să-ți pui în ea jumătate din apartament, dar în același timp să ai cu tine cele necesare pentru o plimbare mai liniștită.

Alege geanta potrivită

Iar acest lucru înseamnă să fie încăpătoare, bine compartimentată și confortabilă.

Saltea portabilă

Vei avea nevoie de o saltea impermeabilă portabilă care să se poată strânge și desface ușor ori de câte ori va fi nevoie să-i schimbi copilului scutecul.

Scutece

Calculează-ți aproximativ care este durata pe care o vei petrece cu bebelușul în afara casei și gândește-te de câte scutece ai putea avea nevoie. După ce ai găsit numărul exact, mai adaugă un scutec.

Șervețele umede și uscate

Iar aici nu ne referim doar la cele pentru fundulețul celui mai iubit copil din lume, ci și la șervețele de mâini și ochișori (dacă va fi nevoie), precum și la șervețele uscate.

Cremă de funduleț

Multe iritații ale pielii de pe fundulețul bebelușului apar în urma ieșirilor pe afară, fiindcă bebelușul stă în cărucior sau în port bebe sau poate nu este schimbat chiar imediat când are nevoie, de aceea, o cremă pentru pielea din zona scutecului ar fi un lucru de purtat în geantă.

Dezinfectant de mâini

Ia în calcul că poate nu vei avea la dispoziție o toaletă cu toate cele necesare pentru schimbarea bebelușului, de aceea un spray dezinfectant pentru mâini poate fi o soluție la nevoie.

Câteva pungi goale

Vei avea nevoie de acestea pentru a pune scutecele folosite ale bebelușului și pe care le vei lega bine înainte de a le pune în coșul de gunoi. Nu trebuie să sufere și ceilalți de pe urma scutecului plin al bebelușului tău!

Suzetă

Din cauza zgomotelor, agitației, luminii de afară, bebelușul ar putea obosi mai repede sau s-ar putea simți inconfortabil, de aceea suzeta ar putea fi un aliat pentru a-l mai liniști, dacă va fi nevoie.

Jucăria preferată/de dentiție

O jucărie poate fi un obiect foarte util atunci când este vorba de a-ți ține ocupat micuțul, mai ales la drum.

Biberon

Dacă alăptezi, atunci ia în calcul să ai o bluză sau o cămașă care te ajută în acest sens, precum și o eșarfă, dacă vei fi într-un loc public și consideri că ai fi mult prea expusă astfel. Dacă îi oferi lapte formulă bebelușului, atunci asigură-te că ai tot de ce are nevoie în acest sens, inclusiv o gentuță mică termoizolantă specială pentru biberon. Nu uita și sticluța de apă sau mici gustări, dacă a început diversificarea!

Alte obiecte

În funcție de nevoi, de anotimp sau de durata pe care o veți petrece afară este posibil să mai ai nevoie (sau nu) de unele obiecte, precum husă de ploaie pentru cărucior, spray pentru protecție solară, o muslină, hăinuțe mai groase sau de schimb etc.

Sursa