Trăim într-o lume încărcată de negativitate: peste tot vedem oameni frustrați, nervoși sau care se poartă așa ca și cum toți le sunt dușmani. Un părinte adună zi de zi frustrări, nervozitate, tensiune și se întâmplă că ținta revărsării să fie copilul… Însă ce efecte are toată această furie asupra copilului?

mamaplus

Furia părintelui care își revarsă constant frustrările asupra copilului, are un efect distructiv. Oricine se mai enervează, orice părinte își poate pierde la un moment dat calmul, are scăpări și țipă. Însă atunci când furia domină relația părinte-copil, când accesele de furie domină mediul familial, iar copilul este nevoit să se ascundă de frică – atunci situația este foarte departe de normalitate și de ceea ce înseamnă o familie adevărată.

Efectele violenței verbale sunt la fel de nocive precum și cele ale violenței fizice. Un copil care își vede frecvent părintele manifestandu-se cu agresivitate vă învață acest model de reacție la frustrare.

Tocmai de aceea, când vă simțiți prea des tensionați, pe cale de a exploda, încercați să nu faceți din copii ținta voastră și să găsiți metode de calmare și de păstrare a echilibrului emoțional.

Sursa