Odată cu venirea verii apar primele fructe și legume, iar asta înseamnă că alimentația copiilor este mai bogată în fibre și antioxidanți. Chiar și așa, organismul în creștere are nevoie de cât mai multe vitamine, inclusiv cele de proveniență non-vegetală. Misiunea părinților devine și mai grea atunci când copilul refuză să consume fructe sau legume. Ce-i de făcut în astfel de situații și cum să îi asigurăm micuțului un meniu variat și bogat în vitamine, află în continuare.

În sezonul cald alimentația copilului diferă semnificiativ de ceea ce se consumă în perioada rece a anului. Cerealele, uleiul și ficatul sunt doar câteva produse care lipsesc aproape în totalitate din meniu în perioada verii. Ne referim inclusiv și la vitaminele din grupa B, care se găsesc în carnea roșie și produsele boboase. Din cauza cantității reduse a acestor produse în alimentația copilului, ar putea apărea carența de vitamine din grupul B, inclusiv vitamina E și colina – un nutrient esențial pentru sănătatea copilului.

Chiar și cu o dietă echilibrată și corectă este dificil să obții tot setul necesar de vitamine doar din alimentație. Conform mai multor cercetări, complexele de vitamine hrănesc organismul chiar mai bine decât cele din alimente.

Ce vitamine sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea copilului?

 • Vitaminele grupei B (B1, B2, B6, acidul pantotenic și nicotinamida) asigură dezvoltarea normală a sistemului nervos, imunitar și digestiv, joacă un rol important în formarea celulelor sanguine, creșterea și dezvoltarea normală a țesuturilor, în special tegumentelor și părului.
   
 • Vitamina A participă la procesele de sinteză a proteinelor, lipidelor și mucopolizaharidelor, asigurând funcționarea normală a pielii, mucoaselor și ochilor.
   
 • Vitamina D3 facilitează asimilarea calciului şi face posibilă mineralizarea corectă a oaselor şi dinților.
   
 • Vitamina C accelerează absorbția fierului şi participă la numeroase procese de oxido-reducere din organism, ajută la normalizarea funcției sistemului imunitar.

Cum îi asigurăm copilului aportul necesar de vitamine?

mamaplus

În cazul în care copilul tău refuză să consume unele alimente bogate în vitaminele necesare pentru dezvoltarea sa, FORVITA KIDS sirop multivitamine este o combinație de vitamine necesară copiilor în perioada creșterii și a dezvoltării intensive.

Se recomandă copiilor în cazuri de nevoie crescută de vitamine:

 • suprasolicitarea copiilor de vârstă școlară;
 • stres fizic și neuropsihic crescut;
 • în absența poftei de mâncare sau în cazul alimentației neregulate și deficitare;
 • în perioada de recuperare după boală, pentru a crește rezistența organismului la boli infecțioase și răceală.
mamaplus

Atunci când alegeți un complex de vitamine pentru copii este important să atrageți atenția la particularitățile fiziologice în funcție de vârsta copilului. Complexul de vitamine FORVITA KIDS contribuie la întărirea sitemului imunitar al copilului, asigurându-i aportul necesar de vitamine și microelemente.

Doze şi mod de administrare FORVITA KIDS sirop:

 • Se administrează intern, direct sau amestecat cu ceai, suc sau piure de fructe.
 • În cazul lipsei poftei de mâncare, siropul trebuie administrat zilnic timp de 1-2 luni. Cura de tratament poate fi repetată după 1-3 luni.
 • Complexul conține doza necesară de vitamine, care nu depășește valorile recomandate.
 • Copiii între 1-4 ani: ½ linguriță dozatoare (2,5 ml) sirop, de două ori pe zi
 • Copiii între 5-14 ani: 1 linguriță dozatoare (5 ml) sirop pe zi.

FORVITA KIDS - pentru că micuțul tău merită tot ce e mai bun!

mamaplus