Chiar dacă până la momentul actual nu a fost realizat niciun studiu științific referitor la acest subiect delicat, psihologii afirmă că hainele reflectă personalitatea fiecaruia, iar obiceiul de a îmbrăca gemenii la fel duce la inhibarea identității. Fiecare copil are personalitatea lui, iar felul de a se îmbrăca și simțul stilului ar trebui învățate în copilărie.

Este adevărat că gemenii îmbrăcați la fel atrag toate privirile atunci când se plimbă în parc alături de părinți, însă ce impact ar putea avea această practică asupra vieții de adult? Pe măsură ce copiii cresc, încurajarea unicității fiecăruia devine un aspect important în echilibrul ulterior al adultului, susține un studiu realizat de Institutului Național de Sănătate din SUA.

Atât personalitatea copilului cât și o bună parte din deprinderile pe care le are se formează încă de la o vârstă foarte fragedă și prin urmare părinții trebuie să fie atenți la lucrurile pe care le impun copiilor în această perioadă: începând cu felul de a se îmbrăca și până la anumite activități sau înclinații.

Sigur, este mult mai ușor să cumperi două seturi de haine identice, însă există o alternativă care s-ar putea să le fie pe plac părinților. Pentru a nu pierde mult timp la cumpărături sau pentru a va încadra în bugetul alocat hainelor, încercați una dintre următoarele opțiuni:

  • Utilizați modele de croială asemănătoare, dar alegeți culori diferite, poate chiar ținând cont de gusturile copiilor.
  • Îmbrăcați gemenii diferit pentru activități variate, mai ales când ieșiți în public, unde ceilalți trebuie să îi deosebească (spre exemplu, la grădiniță sau la școală). În acest context, importantă devine și rostirea prenumelui. În felul acesta, cei din jur vor putea asocia anumite caracteristici cu prenumele.
  • Asortați modele de croială diferită, dar de aceleași culori.

Chiar dacă psihologii susțin diversitatea, pentru felul în care trebuie îmbrăcați gemenii nu există o soluție universală. Alegerea fiecărui părinte depinde de convingeri, de stil, ocazie, buget, precum și de dorința celor mici, care ar putea refuza să se îmbrace în hainele care le-au fost indicate.