Alimentația sănătoasă a copiilor ar trebui să fie primordială în viața fiecărui părinte, iar câteva recomandări bune în acest sens sunt mereu binevenite, mai ales dacă este vorba despre pediatrul din Rusia Evghenii Komarovskiy. Într-o ședință de întrebări-răspunsuri de la părinții curioși, el a specificat o listă întreagă de terciuri benefice pentru sănătatea copiilor. Cu siguranță vei redescoperi terciurile!

Când vorbim despre beneficiile unui terci, trebuie să luăm în considerare modul de preparare a anumitor cereale. Iată un exemplu elementar: hrișca conține o cantitate mare de fier. În general, hrișca, din toate produsele vegetale, este cea mai bună sursă de fier. Dar, dacă vom fierbe hrișca în lapte, atunci tot calciul din lapte va neutraliza toată cantitatea de fier din hrișcă. Asta nu înseamnă că nu mai puteți fierbe hrișca în lapte, dar să aveți în vedere faptul că veți pierde în acest caz o parte considerabilă de beneficii. Chiar și așa, oamenii de știință s-au întrebat foarte multă vreme ce terciuri sunt într-adevăr benefice pentru sănătatea copiilor și au făcut un clasament compus din 7 poziții.

Topul celor mai bune terciuri pentru copii

Pe primul loc se află hrișca – multe fibre, fier și microelemente. Pe locul doi se află ovăzul care trebuie fiert. În niciun caz nu vorbim de fulgii de ovăz care se prepară rapid și nu sunt deloc recomandați! Urmează arpacașul care apropo se obține din orz. În arpacaș avem foarte multe fibre și fier. Pe locul patru este meiul, urmat de terciul din porumb și cel din orez necurățat. Tot în acest top se află și terciul din semințe de in.