Cunoscutul medic și prezentator TV, Evghenii Komarovsky într-un videoclipul pe YouTube a numit stilul de viață activ drept singura modalitate de a întări imunitatea. Medicul a criticat obiceiul unor părinți de a da copiilor antibiotice la cea mai mică răceală, scrie ria.ru.

Răspunzând la întrebările telespectatorilor, Komarovsky a menționat că nu există niciun remediu farmacologic care să crească imunitatea. ”Toate medicamentele care se presupun că sunt pentru imunitate, sunt o minciună, un business pe seama analfabetismului uman", a spus el.

Pediatrul Evghenii Komarovsky a mai adăugat că singurul lucru pe care îl poate îmbunătăți astfel de medicamente este bunăstarea producătorilor lor. Într-adevăr, un mijloc eficient de întărire a imunității Komarovsky a numit un stil de viață activ: exerciții fizice, contraste de temperatură și o dispoziție bună.

Potrivit lui, mulți copii după naștere, intră într-un mediu practic steril, iar sistemul lor imunitar nu este pus în funcțiune, așa cum ar fi normal. Tocmai din acest motiv apare un număr mare de probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice și boli autoimune. Printre alimentele care pot ajuta la rezolvarea acestei probleme, Komarovsky a menționat băuturile lactate fermentate.