După naștere, deseori părinții se alarmează din cauza crustelor de lapte la bebeluși. Acestea mai sunt numite „cojițe” sau „solzi” și necesită o îngrijire corectă, pentru a le trata. 

Dermatita seboreică nu afectează sănătatea copilului, însă trebuie tratată corespunzător. Dr. Irina Batîr vine cu câteva sfaturi pentru mămici în acest sens:

„În linii generale, părinții nu ar trebui să facă ceva anume pentru aceste cruste de lapte, deoarece ele trec de la sine. Dar sunt unele recomandări, pe care ar putea să le încerce:

Curațați ușor scalpul bebelușului cu degetele sau cu o perie moale pentru a ajuta la detașarea crustelor.

Șamponați mai des (în fiecare seară) scalpul bebelușului cu produse speciale pentru igiena nou-născuților, după baie ștergeți ușor scalpul cu o perie moale sau cu un prosop, pentru detașarea crustelor.

Utilizați produse speciale din comerț, predestinate crustelor de lapte, pe care le aplicați și le lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, după se înlătură ușor cu ajutorul apei călduțe.

Nu insistați agresiv asupra detașării crustelor de lapte.”, a menționat medicul dermatolog într-o postare pe pagina de Facebook.