Orice elev care posedă aptitudinea de bază și primește motivația potrivită, poate deveni un bun elev. Acest drum poate începe încă de când copilul primește primele manuale clasa a cincea. Una dintre cele mai mari greșeli pe care profesorii și părinții le pot face atunci când vine vorba de dezvoltarea elevilor, este să se limiteze la ceea ce învață în clasă. În continuare vei afla două sfaturi prețioase și strategii dovedite care îți vor motiva copilul să învețe. Aplică-le corect și vei vedea cum copilul descoperă bucuria învățării.

Dezvoltă o atmosferă plăcută de învățare

Unii oameni ar argumenta că lectura și învățatul sunt cheia succesului în viață. Cu siguranță, am argumenta că o lectură minimă este o cheie a succesului în învățare. Copiii care dezvoltă dragostea pentru lectură, dezvoltă și dragostea pentru învățare. Copiii care se luptă cu lectura, se luptă cu învățarea.

Citirea nu numai că îi ajută pe copii să își dezvolte un vocabular mult mai bogat, ci îi ajută să învețe cum să proceseze concepte și comunicare formală. Și abilitățile dobândite din lectură depășesc cu mult performanța sporită la orele de artă lingvistică. Studenții care citesc bine, experimentează o capacitate sporită de a învăța la toate materiile – inclusiv materii tehnice, cum ar fi matematica și științele naturii. Deci atunci când ai primit setul de manuale școlare clasa 5, este recomandat să faci în casă o atmosferă plăcută pentru citit și învățare.

Ajută-ți copilul să-și dezvolte abilitățile de citire și dragostea pentru lectură, cu un mediu potrivit. Citește-i frecvent copilului cu voce tare, încă de când este mic. Alocă un timp pentru citit în familie în care toată lumea să se concentreze pe citit timp de 20 de minute pe zi. Prin propriul exemplu în acest sens și prin umplerea sălii de clasă și / sau casei cu materiale de lectură (romane, postere, ziare, reviste etc.) vei crea o atmosferă potivită, care va demonstra copilului că lectura este importantă.

O astfel de atmosferă este perfectă pentru a dezvolta pasiunea pentru citit și pentru a face cititul distactiv, nu frustrant. Dacă un copil decide că lectura este plictisitoare sau frustrantă, nu va dori să citească și capacitatea sa de a învăța va fi diminuată. Lasă copiii să își aleagă propriile cărți pentru a le citi, ajută-i să citească și crează activități care să facă cititul distractiv.

Lasă copilul să dețină controlul atunci când învață

Când vine vorba de educație, tot ce experimentează unii copii este controlul. Când un copil se simte controlat sau scapăt de sub control atunci când vine vorba de educația sa, de multe ori se retrage și învață superficial. Este important să îi ghidezi pe copii prin procesul de învățare, dar este la fel de important să le permiți copiilor să controleze propria experiență de învățare. Indiferent dacă sunt acasă sau în clasă, oferă copiilor posibilitatea de a avea un aport direct în procesul lor de învățare. O modalitate bună de a face acest lucru este de a oferi copiilor opțiuni. De exemplu, atunci când îl pui pe elev să scrie, permite-i să își aleagă subiectul despre care să scrie.

De asemenea, îți recomandăm să permiți copiilor să își aleagă propriile activități extrașcolare. Cu cât copilul poate controla mai mult ceea ce face, în ceea ce privește mediul, activitățile și stilul său de învățare, cu atât un copil va deveni mai implicat și motivat să învețe.

Deci imediat ce primești setul de manuale clasa a 5-a, poți începe cu încredere să aplici aceste tehnici și vei descoperi rezultate pozitive în cel mai scurt timp. Un copil care începe să învețe încă din clasa a 5-a, va fi un elev bun și în următorii ani de studiu.