Copiii care suferă lovitura la cap nu au parte doar de un cucui minor, ci de o leziune la nivelul creierului, pe care părinții, profesorii sau antrenorii ar trebui să le ia mai în serios, avertizează cercetătorii canadieni. De cele mai multe ori, părinții sunt de părere că prejudiciul unei comoții este mic și nu implică leziuni ale creierului, a declarat cercetătorul Carol DeMatteo, potrivit Health Day News.

Cercetătorul a menționat că orice comoție aduce un prejudiciu creierului și că acestea trebuie denumite leziuni cerebrale ușoare ce trebuie îngrijite bine.

"Avem un singur creier, așa că hai să ajutăm copiii să aibă grijă de el", a spus omul de știință.

Dacă micuții revin la scoală sau fac sport la puțin timp după ce au suferit o lovitură, rișcă să sufere o altă lovitură. În cazul în care vor suferi o altă lovitură, există șanse de deteriorare ireversibilă a creierului.

Din cauza acestor lovituri, copiiilor le poate fi afectată performanța scoală. Tocmai din acest motiv, este absolut necesar să mergeți la medicul pediatru să faceți investigațiile necesare, pentru a vă asigura că micuțul este în afara oricărei primejdii.