Unii psihologi susțin că vârsta de trei ani este un moment crucial în dezvoltarea copiilor, motiv pentru care nu este recomandat ca părinții să-și înscrie micuții la grădiniță anume în această perioadă. Psihologul Natalia Toma a declarat că unii adulți care-și dau copiii la grădiniță la vârsta de trei ani comit, de fapt, o greșeală. La această vârstă nu este recomandat ca micuții să înceapă grădinița, iar cauzele sunt diverse.

"Există acea criză de la trei ani când copilașii întâmpină diverse dificultăți, își doresc ca totul să decurgă cum vor ei, au deja o anumită personalitate, fac isterie și crize de nervi. Este o perioadă dificilă", a explicat psihologul.

Natalia Toma susține că cea mai potrivită vârstă pentru a începe frecventarea grădiniței este de la un an și șapte luni până la doi ani și două luni.

"Avem deja multe grădinițe, majoritatea private, care acceptă copiii mai mici de trei ani. Această perioadă este cea mai favorabilă, copiii mai ușor asimilează și se adaptează", a precizat specialista.

Psihologul a oferit drept exemplu și situația de peste hotare, unde mămicile nu au posibilitatea să stea în concediul de îngrijire a copilului timp de trei ani. Potrivit ei, acest lucru este benefic atât pentru dezvoltarea carierei mamei, cât și pentru micuți.