Imediat ce temperatura de-afară atinge pragul de 0 grade Celsius, parcurile se golesc, cărucioarele sunt strânse și puține mame se încumetă să mai iasă cu copiii în aer liber.

Nu există „prea rece” pentru bebeluși, atunci când vine vorba de plimbare. Există doar hăinuțe nepotrivite.

Așadar, înarmează-te cu haine și accesorii care să-i țină cald copilului și nu-i răpi șansa de a se se bucura de aerul curat și rece de toamnă-iarna.

Vei fi surprinsă, dar bebelușii dorm de minune în cărucior la o plimbare în timp ce afară sunt minus 5 grade. Când îi vei lua în brațe, vei constata ca încă sunt călduți.

Atenție, copiii pot fi scoși afară la plimbare chiar și la temperaturi mai joase, însă abia după vârsta de 6 luni. 

Plimbarea afara cu bebe pe vreme ploioasă

O ploaie ușoară de toamnă este ocazia ideală să probezi husa de ploaie a căruciorului. Accesorizează-te și tu cu o pelerină de ploaie și bucură-te de o plimbare relaxantă. Sunetul ploii îl va ajuta pe bebe să adoarmă tun.

Ploaie, vânt. Bebelușul rezistă?

Rafalele de vânt nu sunt tocmai prietenoase atunci când sunt puternice. Așa că dacă simțiți că sunteți luată pe sus, iar vremea este și ea rece, mai bine rămâneți în casă. Dacă afară este cald, iar rafalele de vânt sunt ocazionale, o plimbare va fi binevenită.

Plimbarea în sezonul cald

Este important de ținut minte că bebelușii trebuie să fie feriți de caniculă. În zilele de vară în care asfaltul este încins, evitați plimbările la orele prânzului. Recomandat este intervalul orar 08:00-10:30, respectiv, 17:30-20:30.