Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Este bogat în vitamine și minerale, conține foarte puțin zahăr și se pot realiza cu el o mulțime de rețete delicioase, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Însă, putem da avocado și bebelușilor? Și dacă da, cât avocado dăm la bebeluși? Află mai jos răspunsul.

Când putem include avocado în meniul bebelușilor?

Copiii trebuie să se obișnuiască să mănânce o dietă sănătoasă încă de la o vârstă fragedă, nu numai pentru că astfel obțin suficiente substanțe nutritive pentru a crește sănătos, ci și pentru a construi obiceiuri alimentare bune chiar de la început. O alimentație sănătoasă începe chiar din perioada în care bebelușul se află în pântecul mamei. Astfel, dacă ești însărcinată, trebuie să te asiguri că mănânci o dietă sănătoasă, atât pentru a-ți asigura propria sănătate în timpul sarcinii, cât și pentru a-i oferi o nutriție corespunzătoare bebelușului tău. În mod special, este important să mănânci suficientă grăsime nesaturată, pentru a asigura creșterea normală și dezvoltarea sistemului nervos central și al creierului bebelușului tău. Avocado reprezintă o sursă naturală de grăsimi nesaturate, așadar este important să-l incluzi în alimentația ta atunci când ești însărcinată.

În primele luni de viață ale bebelușului, acesta va avea nevoie doar de lapte matern pentru că îi asigură toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie. Însă, când începi să-i introduci alimente solide în dietă, avocado este ideal pentru a fi unul dintre primele alimente incluse. Motivul principal este faptul că avocado este bogat în nutrienți și conține foarte puțin zahăr, dar și pentru că este moale și are o aromă neutră, fiind ușor de combinat cu alte alimente. Majoritatea bebelușilor adoră textura netedă și cremoasă a avocado-ului. Dar întrebarea care se pune este: cât avocado putem să dăm la bebeluși și cum îl preparăm?

Cât avocado dăm la bebeluși și cum îl preparăm?

Pentru un bebeluș de aproximativ 6 luni care abia începe să mănânce alimente solide, avocado poate fi ușor amestecat cu lapte matern sau cu apă. Pentru bebelușii puțin mai în vârstă, avocado poate fi pasat într-un guacamole fără sare și condimente. Iar pentru bebelușii care au vârsta aproape de un an, avocado poate fi tăiat felii și consumat ca atare. Dacă te întrebi cât avocado putem să dăm la bebeluși, trebuie să știi că nu există o anumită cantitate de avocado care să fie recomandată de către specialiști. În mod normal, bebelușii ar putea mânca avocado în fiecare zi, însă ține cont de faptul că trebuie să-i introduci acestuia o varietate de alimente, atunci când începi să-i dai mâncare solidă. Apoi, pentru bebelușii și copiii mai mari, avocado poate fi inclus în dieta lor zilnică fără probleme, ba mai mult, avocado-ul nu ar trebui să lipsească.

Iată cum poți prepara avocado pentru bebeluși, în funcție de vârstă:

Bebelușii de 6 luni pot primi avocado sub formă de piure. Decojește avocado, pune-l într-un blender cu puțină apă sau lapte matern și amestecă-l bine până obții o consistență subțire, similară cu cea a cerealelor de orez. După ce bebelușul acceptă piureul de avocado și nu prezintă semne de alergii, poți adăuga o mulțime de alte fructe sau legume, precum mere, cartofi dulci, pere sau banane. Dacă a ieșit prea mult piure, îl poți îngheța în congelator, adăugând un strop de suc de lămâie.

Bebelușii în vârstă de 7-9 luni pot mânca avocado zdrobit cu furculița. Riscul de a se îneca începe să fie mai mic, așadar îi poți oferi bebelușului tău fructul decojit și zdrobit cu furculița. Pentru a adăuga un plus de savoare, pregătește un guacamole pentru bebeluși.

Bebelușii de 9-12 luni pot mânca avocado feliat. Cu cât înaintează în vârstă, bebelușii sunt mai atrași să prindă alimentele în mâna lor și să le ronțăie, de aceea îi poți introduce bebelușului tău avocado tăiat în felii. De asemenea, avocado poate fi o gustare excelentă în momentul în care ieși cu bebelușul tău la plimbare. După 12 luni, continuă să-i incluzi în dietă avocado, dacă vrei ca bebelușul tău să crească și să se dezvolte sănătos. Îl poți introduce în salate, în smoothie sau poți prepara alte rețete delicioase cu avocado.

Așadar, dacă te întrebai cât avocado putem să dăm la bebeluși, acum știi răspunsul. În cazul în care bebelușul este sănătos și nu a dezvoltat nicio alergie de la avocado, îl poți hrăni cu avocado în fiecare zi.