Chiar dacă multe mame vor afirma contrariul, tantrumurile și crizele de nervi la copii pot fi un semn de bine. Studii recente au demonstrat faptul că persoanele care în copilărie au încercat să sfideze autoritatea părinților și să încalce regulile au o situație financiară mai bună decât acelea care s-au comportat mereu bine.
Un grup de cercetători de la „Universitatea din Luxemburg" au avut în vedere datele colectate de la un grup de peste 700 de persoane, ce au fost monitorizate timp de 40 de ani (de când aveau 12 ani până la aproximativ 52 de ani) pentru a se vedea impactul comportamentelor din copilărie asupra succesului din carieră. În scopul obținerii unor rezultate concludente, s-a ținut cont de elemente precum: statutul socio-economic al părinților, nivelul de inteligență, nerăbdarea, comportamentele din școală (de pildă dorința de a se sustrage autorității cadrelor didactice) și tendința de a nu se supune autorității părinților. Cei care au făcut parte din studiu au fost contactați când aveau 52 de ani și li s-au pus întrebări legate de profesie și de venituri.
După analizarea datelor s-a ajuns la concluzia că persoanele care au fost neascultătoare în copilărie, care făceau crize de furie, au avut parte de o educație mai înaltă decât a celor ce au fost ascultătoare.
Ulterior acestea au obținut locuri de muncă mai bine plătite
În urma acestei descoperiri, coordonatoarea studiului a afirmat că tendința unui copil de a nu se supune regulilor și autorității parentale constituie unul dintre cei mai importanți factori (în afară de nivelul de inteligență, de instruire și de statutul socio-economic al familiei din care provine) care ar putea să prevadă nivelul veniturilor obținute în viața de adult.
Psihologii din cadrul „Universității Pennsylvania" împărtășesc același punct de vedere. Angela Duckworth (profesor de psihologie și coodonator pentru mai multe studii de la „Universitatea Pennsylvania") a precizat că este de acord cu ceea ce au constatat experții de la „Universitatea din Luxemburg" și că, dacă un copil prezintă așa-numita „tărie de caracter" încă de la o vârstă fragedă, acest fapt are o influență pozitivă asupra viitoarei sale cariere. Ea a adăugat și că nu este cazul ca părinții să fie îngrijorați de „crizele de furie" ale copilului și că tocmai acestea, care sunt și ele semnul „tăriei de caracter", îl pot ajuta să fie mai ambițios în a studia mai mult și a-și construi o carieră care să-i permită să câștige mulți bani.