Din ce în ce mai mulți copii au cel puțin un tip de alergie alimentară. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că prevalența alergiilor alimentare la copii a crescut cu 50% între 1997 și 2011. Aproximativ 40% dintre acești copii au o reacție alergică severă, astfel încât au anafilaxie și necesită tratament medical.

Iată ce trebuie să știi, dacă mergi cu copilul alergic la restaurant:

Verifică meniul, verifică ingredientele, verifică și iar verifică

Din momentul în care faci rezervare la restaurant, trebuie să anunți că cineva din grup are alergie alimentară și să spui la ce anume este alergic. Când ajungi la restaurant, asigură-te că anunți din nou că la masă este o persoană cu alergie alimentară.

Asigură-te în permanență că bucătarul și ospătarul au înțeles ce fel de ingrediente trebuie să excludă din mâncarea preparată.

Evită alimentele care provoacă alergii comune, chiar dacă ai discutat deja cu ospătarul

Poți face câteva cercetări cu privire la alimentele obișnuite la care copilul are alergie. Făcând acest lucru, îi oferi copilului capacitatea de a evita anumite alimente. Spre exemplu, dacă micuțul tău este alergic la nuci, spune-i să evite toate tipurile de mâncare care conțin nuci.

Lasă copilul să-și comande singur mâncarea

Poate părea descurajant, dar să-l înveți pe copilul tău să-și comande singur mâncare la restaurant este foarte important în ceea ce privește educarea copilului cu privire la alergia pe care o are. Cu cât poți avea încredere mai repede în copilul tău că poate comanda singur mâncarea, cu atât mai repede te poți relaxa și tu la restaurant.

Acest lucru îi permite copilului să aibă mai multă libertate, când vine vorba de alimentație.