Dacă întrebi o mamă care este momentul ei preferat din zi, răspunsul ei poate fi următorul: somnul de prânz al micuțului ei. Abia atunci ea își poate lua o mică pauză și poate face curățenie în casă, poate face un duș sau poate să se bucure de liniște pe canapea, savurând desertul ei preferat. Atunci când copilul refuză să doarmă la prânz, mămica nu doar că nu își mai primește pauza bine-meritată, ci va avea și un prichindel morocănos care nu vrea să se odihnească

Potrivit Baby Sparks, somnul de prânz este vital pentru copil deoarece îi oferă acestuia cantitatea de somn de care are nevoie întreaga zi. Au existat, de asemenea, mai multe studii care au arătat că somnul de la prânz îmbunătățește capacitatea de învățare a copiilor mici. Cercetătorii au descoperit că prichindeii care dorm la prânz au reușit să exceleze în învățarea limbilor străine și au o capacitate mai mare de memorare.

În cele din urmă, somnul de la prânz este esențial, deoarece promovează odihna pe timp de noapte. Un copil care este obosit va avea dificultăți în a adormi seara și asta pentru că atunci când este obosit, corpul lui eliberează prea mult cortizol, hormonul stresului, ceea ce va face să îi îngreuneze procesul de adormire.

De ce refuză copilul să doarmă la prânz?

Potrivit Baby Center, cea mai bună explicație pentru care copilul refuză să doarmă la prânz este pentru că are atât de multe lucruri de făcut. Știm, poate suna foarte amunzat pentru un părinte care are atât de multe sarcini reale de rezolvat.

Copilul se află într-o etapă de dezvoltare în care vrea să exploreze lumea din jurul lui și nu vrea ca somnul de la prânz să-i stea în cale. Micuțului tău îi este frică să rateze vreun moment important și de aceea ar putea să refuze somnul de la prânz.

Ce este de făcut dacă micuțul refuză să doarmă la prânz?

Potrivit Very Well Family, cel mai bun lucru de încercat cu un copil mic care refuză somnul de la prânz este să te asiguri că diminețile lui sunt pline de activități. Ține-l ocupat dimineața cu activități care implică multă energie. Dacă puiul tău refuză cu desăvârșire să doarmă la prânz, poți implementa ideea de „timp de liniște”. Odată ce el a înțeles conceptul timpului de liniște și s-a obișnuit cu el, va începe să-și creeze obiceiul de a dormi la prânz.