Piersicile și nectarinele au un conținut ridicat de vitamina C și vitamina A și au o cantitate mare de fibre. Ele sunt cunoscute ca având un efect diuretic și, de asemenea, sunt un laxativ natural. Ca și prunele, piersicile și nectarinele sunt fructele ideale pentru bebelușul tău, dacă are probleme cu constipația.

Când pot mânca bebelușii piersici și nectarine?

Majoritatea medicilor pediatri recomanda ca bebelușii să înceapă să mănânce piersici și nectarine începând cu vârsta de 6 luni. Aceste fructe sunt delicioase, dulci și suculente. Ele pot fi oferite bebelușului pentru a fi consumate în stare naturală sau pot fi amestecate cu cereale sau iaurt. Este recomandat să discuți cu medicul pediatru înainte de a începe diversificarea bebelușului tău, deoarece generalitățile nu se pot aplica tuturor bebelușilor.

Cum alegi piersicile și nectarinele pentru bebeluși?

Piersicile și nectarinele sunt contaminate cu diferite pesticide, așa că, achiziționarea de produse ecologice este o alegerea foarte bună. Când cumperi piersici și nectarine pentru puiul tău, asigură-te că sunt într-o stare foarte bună și gata pentru a fi consumate.

Rețete simple pentru bebeluși:

Piure de piersici și nectarine pentru bebeluși

Gătește piersicile sau nectarinele la abur, îndepărtează-le coaja și amestecă-le cu ajutorul unui blender. După răcirea fructelor, îi poți oferi piureul bebelușului tău.

Piersici și nectarine coapte

Coace fructele până când devin fragede. Îndepărtează-le coaja, taie fructele în bucăți mici și i le poți servi bebelușului.

Piure de piersici și banane

Ai nevoie de o piersică decojită și o jumătate de banană. Dacă este nevoie, fierbe piersica la abur. După fierbere, amestecă piersica cu banana. Piureul de fructe este gata pentru a fi consumat de puiul tău.

Alimente bune de combinat cu piersica și nectarina:

Piersicile și nectarinele pot fi combinate cu alimente precum avocado, banane, afine, morcovi, cartof dulce, carne de pui sau iaurt.