Fiecare mămică ar trebui să știe că educația alimentară a copilului ar trebui începută la o vârstă fragedă, iar răbdarea ar fi un factor primordial în acest sens. Unui copil îți este mai greu să-i spui, pentru că nu înțelege, de ce nu este sănătoasă mâncarea fast food și de ce ar trebui să mănânce fructe și legume. Un copil nu se va opri din plâns și țipete până când nu-i vei cumpăra dulciurile pe care le dorește. Mai ales dacă le vede la alți copii. Nu uita nici că un copil tinde să-și imite părinții, astfel că dacă tu nu mănânci fructe și legume, nu ar trebui să îl cerți că el nu o face.

Dinții copilului, afectați de alimentație

Dinții copilului, precum și ai adultului, sunt afectați de ceea ce mănâncă. Îi poți permite să guste din produsele pe care le dorește, dar în cantități mai mici, și mai rar. Periajul dinților trebuie să fie o deprindere pe care să o însușească cât mai rapid. În acest fel veți preveni și întârzia apariția cariilor dentare.

Ce alimente și băuturi provoacă cariile dentare

Produse precum caramelele, jeleurile, sucurile, băuturile sportive, biscuiții nu ar trebui să facă prea mult parte din alimentația lor. Pe scurt, tot ce conține zahăr îi afectează dantura, mai ales că nu are încă obiceiul de a-și peria dințișorii. Consumul acestor alimente, sau a altora asemănătoare, în parc, la joacă, face ca resturile alimentare să rămână mult timp între dinți. Până se ajunge acasă pentru periajul dinților, substanțele vor lucra dantura în mod negativ.

Sucurile sunt acide și slăbesc structura dinților. Dacă mai punem și faptul că au mult zahăr, este o problemă și mai mare. Mai bine îi serviți apă sau ceaiuri preparate acasă și îndulcite cu miere.

Alege-ți cu grijă biscuiții care pot fi bogați în carbohidrați, chiar dacă nu sunt foarte dulci. Ei promovează apariția cariilor dentare.  Cel mai bine este să alegi alternative de gustări precum merele, care curăță dinții, și alte fructe proaspete.

Mersul la stomatolog

Mergi cu cel mic la cabinetul stomatologic de la vârsta de 1 an. Pune-i denstistului toate întrebările la care nu găsești răspuns și care sunt legate de sănătatea orală a copilului tău.