Crizele de plâns la copii sunt absolut normale în jurul vârstei de 2-4 ani. Chiar dacă majoritatea mamelor spun că au încercat toate metodele posibile și imposibile pentru a face față momentelor de isterie la cei mici, se mai întâmplă ca situația să scape de sub control. Răbdarea este prima recomandare a psihologilor, pentru că doar astfel se va putea trece peste această etapă. Totuși, ca să te mai consolăm un pic, ți-am pregătit și patru recomandări utile care îți vor prinde bine dacă puiul tău va începe din senin să plângă în mijlocul magazinului sau în plină stradă.

Oprește-te imediat din ceea ce faci

Dacă copilul începe să plângă și să țipe, trebuie să te oprești din ceea ce faci și să fii atent la el.
Despre ce ar putea să fie vorba? Este timpul gustării și îi este foame? Copilul tău este supărat? Ar putea fi copilul tău rănit?

Lasă-te la nivelul copilului și privește-l în ochi

Dacă vei face acest lucru, copilul se simte apreciat și important. Părinții pot analiza mai bine situația, privind copilul pentru a vedea ce se întâmplă. Soluția poate fi mai ușoară decât pare; este doar o chestiune de observare și analiză.

Păstrează-ți liniștea și calmul și observă situația

Când te afli într-o astfel de situație, cel mai bun lucru este să încerci să fii calmă, să îi zâmbești copilului tău și să-ți cobori vocea.

Cântă-i încet copilului

Când copilul tău este agitat, ai putea să-i cânți una dintre piesele lui preferate, în liniște. Când o va auzi, va dori să se liniștească, astfel încât să o poată auzi. Așadar, alege-ți melodia preferată și pregătește-te de cântat!