Vă propunem, în continuare, 10 activități interesante pentru copil.

10 modalități de a sustrage copilul de la televizor

1. Revedeți fotografiile vechi.

Scoateți albumul vechi cu fotografii. Copilului îi va fi interesant să vă vadă cum erați atunci când erați mic, la bunei – în tinerețe.

2. Organizați o mică călătorie

Cu toată familia mergeți într-o mică călătorie. Dacă aveți posibilitatea – cu mașina, dacă nu aveți această posibilitate – se vor potrivi bicicletele sau chiar transportul public. Nu planificați din timp, lăsați ca lucrurile să se întâmple spontan. De asemenea, fiecare din dumneavoastră, pe rând, să propună direcția în care veți merge. Peste o perioadă opriți-vă pentru a vedea unde ați ajuns. Copiilor le plac foarte mult tainele.

3. Grădinăritul

Organizați o mini-grădină pe pervaz! Sădiți ceapă, mărar, pătrunjel și alte semințe. Udați-le, îngrijiți-le. Urmăriți, felul în care acestea cresc. Copilul va participa cu mare bucurie la aceste activități de agronom.

10 modalități de a sustrage copilul de la televizor

4. Organizați un picnic

Dacă vă permite timpul de afară, mergeți la natură cu un cort, rug și picnic. În zilele reci de iarnă organizați picnicuri acasă. Construiți ”colibe” din scaune și cearșafuri. Copilul va fi pur și simplu încântat!

5. Mergeți în ospeție

Vizitați bunicii, mătușa sau prietenii. Mai ales dacă gazdele au, la rândul lor, copii.

6. Scrieți o scrisoare în viitor

Faceți un desen împreună cu copilul, dați frâu liber fanteziei, ce puteți scrie pentru familia dumneavoastră în viitor. Probabil veți dori să atașați fotografii, sau poate anumite decupaje din ziarele de azi. Lăsați-l pe copil să inventeze singur despre ce să povestească în viitor. Scrisoarea o puneți, de exemplu, într-o sticlă pe care o închideți ermetic. Scrieți data deschiderii. Poate fi data la care copilul dumneavoastră va împlini majoratul, sau ziua în care va veni pe lume nepotul dumneavoastră. Peste mulți ani, acest mesaj va fi un cadou neașteptat dar foarte plăcut.

7. Micul bucătar

Încercați să gătiți biscuiți pentru cei dragi! Țineți minte, pentru copil, cel mai interesant proces este decorarea. Acum, înainte de Anul Nou, puteți coace biscuiți cu ghimbir. Lăsați fantezia să vă sugereze cum le decorați, dar puteți confecționa și o casă întreagă. Cu asemenea delicii puteți merge în ospeție la prieteni sau îi puteți invita pe ei la dumneavoastră.

10 modalități de a sustrage copilul de la televizor

8. Bule de săpun

Bulele le puteți face și acasă din șampon și apă. Luați paie pentru cocktail și suflați bule! Este cea mai bună distracție. Dacă mai includeți și muzica…Puteți pur și simplu sufla bule și le sparge. Puteți, totodată, să organizați o competiție – cine va sufla cel mai mare balon.

9. Oferiți copiilor nevoiași lucrurile de care nu mai aveți nevoie

Adunați, împreună cu copilul, acele lucruri pe care el nu le mai poartă. Revedeți jucăriile, puneți-le de o parte pe cele cu care nu se mai joacă. Duceți toate aceste lucruri, împreună cu copilul, la orfelinat sau biserică. Veți primi satisfacție de pe urma unei astfel de fapte bune!

10. Curățenia

Dacă într-adevăr vă doriți asta, curățenia generală poate fi transformată într-o mare distracție. Dacă copilul este încă mic, dați-i o cârpă mai mică, lăsați-l să vă ajute la șters praful, sau la spălat vesela, podeaua sau chiar propriile lui jucării. Pentru copiii mai mari, cu fantezie transformați curățenia în joacă sau poate chiar o adevărată aventură!

10 modalități de a sustrage copilul de la televizor

Credeți-ne, televizorul nu este singura variantă sigură pentru a oferi copilului o ocupație. Mult succes vă dorim!