Atunci când copiii sunt apatici sau lipsiți de energie, majoritatea adulților au tendința să le ofere dulciuri sau produse bazate pe cofeină și zahăr. Dulciurile au un efect pozitiv pe moment, dar dacă vrei ca cel mic să fie energic și a doua zi, poți încerca să îi oferi alimente bogate în proteine si fibre.

Mai jos, ai o listă cu 10 alimente pentru un copil cât mai energic:

Ouă

La doar 78 de calorii și 6 grame de proteine, oul este un centru de putere. Pe lângă acestea, oul se bucură și de alte elemente nutritive. De exemplu, gălbenușul de ou conține colină, esențială pentru îmbunătățirea memoriei.

Ovăz

Fulgii de ovăz sunt alegerea perfectă pentru un plus de energie, mai ales pentru încărcătura cu vitamina B. Fibrele dietetice mențin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Merele

Ele sunt centre de putere în lupta împotriva bolilor. Merele pot fi o bună alternativă pentru gustările dintre mese.

Dovleceii

Dovleacul este încărcat cu potasiu, care ajută inima și mușchii să funcționeze mai bine. În plus este dotat cu fibră, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, și vitamina A, care ajută la menținerea sistemului imunitar suficient de puternic pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Somonul

Ce alt aliment ajută la protejarea inimii, stimulează puterea creierului și te face să te simți fericit și energic? Somonul este plin de vitamine, minerale și omega 3, care pot stimula starea de spirit. În plus, este mai scăzut în calorii decât alte surse de proteine.

Arahidele

Deși sunt bogate în calorii, dacă sunt consumate moderat, pot fi o gustare plină de energie pentru copilul tău.

Mixul de cereale

Amestecul de cereale este probabil cel mai rău aliment cu un potențial energetic mare. Este dotat cu suficienți carbohidrați și proteine pentru a oferi energie demnă de a rezista în fața unui meci de fotbal. Pentru a evita excesul de zahăr, fă-ți propriul amestec: adaugă afine, caise uscate, nuci, fistic sau migdale.

Lintea

Această legumă, foarte ușor de gătit, este o sursă mare de fibre solubile, care oferă energie constantă, arde grăsimile și stabilizeaza nivelul de zahăr din organism. În cele din urmă, lintea este o sursă de fier.

Iaurtul

El are concentrații mai mari de calciu, vitamina D și proteine decât laptele. Încercați un iaurt natural, organic sau grecesc, deoarece este puțin probabil să fie încărcat de zahăr, ingrediente artificiale și conservanți.

Humusul

Preparat din năut, semințe de susan și ulei de măsline, humusul este o sursă importantă de proteine, fibre, fier, vitamina C și acid folic. El poate fi consumat atât ca garnitură, cât și împreună cu pâine sau biscuiți digestivi în sandwichuri.