mamaplus

Cum să-ți convingi copiii să te ajute la curățenie? Jessica Alba are un secret bun de tot

-
//
12.08.2021

Pare o misiune imposibilă să-l chemi pe cel mic în bucătărie și să te alegi imediat cu un ajutor plin de entuziasm și gata de acțiune. Chiar dacă sunt și excepții sau cazuri mai fericite, n-ar strica un sfat util care să le ajute pe mamele care chiar au nevoie de el. Actrița Jennifer Alba, mamă a trei copii, a împărtășit recent un truc care te va ajuta să-i convingi pe cei mici să participe la curățenie.

Chiar dacă s-ar părea la prima vedere că o femeie celebră nu are timp pentru gospodărie, se pare că nu este cazul actriței Jessica Alba. Ea spune că adoră să facă ordine în casă, mai ales că are trei ajutoare de încredere: Honor, Hayes şi Heaven.

„Pasiunea mea pentru curățenie este moştenită de la bunica mea, alături de care am crescut. Ea a fost întotdeauna foarte curată Nu a lăsat niciodată lucrurile împrăştiate prin casă pentru că altfel ar fi fost… un dezastru. Eu şi când gătesc, încercă să curăț totul din mers, astfel încât, la final să nu fie o sarcină atât de copleşitoare‟, a mărturisit Jessica în cadrul unui interviu.

Secretul actriței constă în folosirea unui singur obiect și anume un cronometru.

„Soțul meu a creat un truc cu adevărat uimitor. Nu l-aş numi chiar truc, dar, cu siguranță aşa veți putea să vă păcăliți copiii. El pune un cronometru pe telefon, iar ecranul telefonului îl proiectează pe televizor. Începe cu 10 minute, iar noi în acest timp încercăm să curățăm întreaga bucătărie‟, a povestit actrița.

Jessica Alba a menționat că timpul ideal este de 10 minute. Chiar dacă a încercat anterior să facă ordine în 3 minute, se pare că nici unul din copii nu a reușit să obțină un rezultat bun. Se pare că același truc funcționează și pentru restul camerelor din casă, cum ar fi dormitorul.

Ei bine, după ce trec cele 10 minute, actrița şi soțul ei le oferă mici recompense fetelor pentru a le motiva să facă același lucru și data viitoare. Prin urmare, dacă ele lor reuşesc să facă curățenie în 10 minute, își dau bine seama că urmează și ”finalul fericit”.

„După ce au terminat le lăsăm să îşi aleagă filmul sau spectacolul pe care îl vom viziona sau le lăsăm să aleagă jocul de familie, la care participăm împreună. Mai avem și zile în care le oferim recompense dulci, cum ar fi acadelele sau bomboanele lor preferate.‟, mai spune Jessica Alba.