mamaplus

Cum a reușit Xenia Piciughin să țină 3 zile de post alb și să alăpteze între timp

0
//
27.11.2020

Frumoasa soție a celebrului DJ Sasha Lopez este mereu apreciată pentru stilul său de viață, dar și pentru faptul că este o mamă responsabilă și iubitoare. Xenia își sărbătorește astăzi ziua de naștere și, la cei 28 de ani ai săi, a decis să încerce ceva nou. Este vorba despre postul alb, bazat în exclusivitate pe consumul de apă. Xenia Piciughin și-a propus să bea doar apă trei zile la rând, chiar dacă alăptează și acest lucru nu este privit cu ochi buni de medici.

”Scopul nu e sa slăbesc sau să-mi demonstrez ceva. O iau ca pe o mare oportunitate să mă uit în adâncul ființei mele pentru a mă conecta cu divinitatea din interiorul meu. I-am dăruit corpului un restart. În timpul postului organismul consumă bacterii, virusuri, tumori fibroide, toxine din sânge, orice acumulări din jurul articulațiilor și grăsime. Corpul nostru nu are poftă de mâncare când e bolnav fiindcă el se regenerează, începe să consume celulele vechi, înlocuindu-le cu celule noi și sănătoase.”, susține Xenia într-o postare specială pe Instagram.

Coincidență sau nu, experiența Xeniei vine exact în ziua în care începe Postul Crăciunului pentru creștinii ortodocși de stil vechi. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății fizice, postul alb mai are și avantajul de a purifica spiritual.

”Azi este a treia zi de post. Dar e ok dacă se ține o dată sau de două ori pe lună, conform calendarului ekadashi, unde se specifică când luna este cel mai aproape de pământ și are cel mai mare efect asupra apelor. Și din moment ce omul este 75 % apă, Luna ne afectează starea. În scripturile hinduse, fiecare om, trecut de vîrsta de cinci ani, trebuie să țină post în perioada ekadashi. M-am ajutat să fiu prezentă aici și acum, să mă conectez cu momentul nașterii mele!”, a mai adăugat Xenia.

Tânăra mămică a mai menționat că în toate aceste trei zile de post alb nu a încetat să o alăpteze pe fiica sa în vârstă de 11 luni.

Important: Postul alimentar prezintă și câteva riscuri ce trebuie luate în calcul. Pot apărea simptome precum amețelile, constipația, anemia, oboseala sau deshidratarea. Dacă ai astfel de manifestări oprește imediat postul alimentar și mergi la un consult la medic.