mamaplus

Copiii moștenesc inteligența mamei, arată un studiu

0
//
29.11.2019

Un studiu recent confirmă faptul că inteligența este moștenită de la mama, nu de la tata sau de la ambii părinți. Când vine vorba de inteligență, expresia „O am de la mama” este absolut potrivită. Un nou studiu publicat în Psychology Spot spune că oamenii se nasc cu gene care funcționează diferit în funcție de unde sunt moștenite – de la mama sau de la tata. Dacă ne referim la inteligență, genele provin de la mama.

Chiar dacă mulți dintre noi credem că inteligența vine de la ambii părinți, nu e cazul. Genele respective sunt situate pe cromozomul X și, pentru că femeile au câte doi, asta înseamnă că urmașii au de două ori mai multe șanse să preia inteligența mamei.

În plus, chiar dacă tatăl îți transmite câteva gene, șansele ca acestea să aibă un impact asupra creierului tău sunt foarte mici. „Dacă genele sunt moștenite de la tata, sunt dezactivate”, scrie în studiu. Bineînțeles, alte gene funcționează invers – sunt activate doar dacă provin de la tata.

Aceasta nu e prima dată când cineva a studiat proveniența inteligenței la copii. În 1994, aproape 12.700 de tineri între 14 și 22 ani au fost intervievați, iar întrebările s-au axat în special pe IQ-ul acestora, rasa, educația și statutul socio-economic. Cercetătorii au descoperit atunci că dacă mama avea un IQ mare șansele ca și copilul să îl aibă erau destul de mari.