mamaplus

Ce face o mamă în concediul de maternitate?

-
//
24.08.2020

“Să vină mai repede concediul de maternitate, să mă mai odihnesc puțin” – cam la asta visează orice viitoare mămică, obosită de sarcinile de serviciu. Câtă naivitate! Ea nu înțelege că anume în “concediu” începe principalul serviciu din viața ei!

Mulți consideră că dacă femeia este în concediu de maternitate sau de creștere a copilului, ea nu face nimic și este liberă toată ziua. Sigur că da! Acest mit a fost spulberat de o asociație culturală din Torrelavega, Spania.

Organizația a instalat un monument pe care l-a numit sugestiv: “Femeie în concediu de creștere a copilului”. Și credeți-ne, aici nu este nici vorbă de vreo exagerare!

mamaplus

Creatorii acestei opere de artă au ridicat o întrebare foarte dificilă. Ei au arătat că de fapt concediul reprezintă o mare responsabilitate pentru viața și sănătatea mult așteptatului copilaș.

Îngrijorarea, nopțile nedormite, virozele, colicii…

Pe lângă bucuria de a avea un copil, concediul de creștere este însoțit și de o mulțime de responsabilități care cad pe umerii mamelor. Doar o femeie aflată în concediu de creștere a copilului știe ce înseamnă să te apropii de oglindă și să vezi o față istovită, cu cearcăne sub ochi și păr dezordonat, care nu a fost tuns de câteva luni.

Concediul e acea perioadă în care prietenele rămân uimite că reușești să faci atât de multe, iar soțul te întreabă: “De ce nu ai reușit să faci asta? Ai fost toată ziua acasă…”

Monumentul a devenit foarte popular și a atins inimile multor femei din întreaga lume. Domnișoare, mame și bunici din toate colțurile lumii au susținut ideea promovată de acesta. Totuși în ciuda faptului că există atâtea dificultăți, concediul de creștere a copilului ne ajută să înțelegem și să trăim pe deplin bucuria de a fi mamă. Pare ciudat, dar anume în această perioadă mamele se simt cele mai fericite și împlinite. La urma urmei să te odihnești vei reuși oricând…