mamaplus

Anișoara Loghin: ”Oricât de mult ar nega femeile, fiecare s-a simțit lăsată acolo, undeva, cu copilul”

-
//
12.10.2021

La doar câteva zile după ce și-a botezat băiețelul, prezentatoarea TV Anișoara Loghin vorbește deschis despre maternitate și perioada postpartum în care a aflat cum e să nu dormi aproape deloc. Proaspăta mămică afirmă că deși a fost la un pas de depresia postnatală, a reușit să o ocolească datorită susținerii soțului său și a faptului că a revenit recent la muncă.

”După ce am născut eu mă simțeam de parcă lumea continua să se rotească, iar eu m-am oprit pentru că nu prea ieșeam din casă, eram după cezariană. Era destul de frig, ploios și nu ieșeam cu copilul afară. Era complicat, abia făceam cunoștință cu nopțile nedormite, cu tot ce înseamnă schimbarea asta în viața mea. Hormonii te dau peste cap. Plângea el – plângeam și eu. A fost o perioadă în care m-am simțit puțin diferit, dar nu a fost vorba despre o depresie. Eu cred că femeile au nevoie de ajutor. Mie mi se pare fraza ”Las’ că toate au născut... Ce, ești prima? Toate au trecut prin asta!” – nu este o abordare corectă.

Suntem într-un secol în care trebuie să avem grijă de sănătatea noastră mintală, pentru că de la asta ni se trag toate bolile. Femeia are nevoie de ajutor după naștere. Trebuie să fie setate niște așteptări. Nu va fi un coșmar, nu despre asta vorbim. Există niște momente mai complicate care vin odată cu nașterea și tu ai nevoie de cineva care să te susțină, să-ți spună că va trece, va fi bine. Eu, slavă Domnului am avut oamenii aceștia lângă mine, pentru că plângeam la fiecare pas și nu înțelegeam cum oamenii zic că copiii sunt o mare fericire a vieții? Da, te uiți la el și simți o iubire enormă, dar în același timp tu te simți diferit…”, a mărturisit Anișoara Loghin în emisiunea iSănătate de la ProTV.

mamaplus

În data de 15 octombrie micuțul Raul va împlini 7 luni, iar Anișoara spune că în tot acest răstimp a trăit un amalgam de emoții pe care, probabil, fiecare proaspătă mămică le-a simțit la un moment dat. Colacul de salvare a fost revenirea la muncă, chiar dacă e într-un regim mai special.

”Oricât de mult ar nega femeile, fiecare s-a simțit lăsată acolo undeva cu copilul. Despre lucrurile astea nu se vorbește, sau se vorbește în contextul: ”Ah, ce mamă rea este, a ieșit la muncă. Copilul are nevoie de mamă...” Ei bine, copilul are nevoie de o mamă întreagă la cap și în momentul în care tu stai toată ziua izolată cu el, nu înseamnă că dragoste este mai multă. Tu te transformi într-o epavă… Vine soțul acasă și explodezi.”, mai afirmă Anișoara.

În cele câteva ore cât se află la locul de muncă, prezentatoarea TV este ajutată de o bonă.

”Eu lipsesc doar câteva ore. Am parte și eu de un respiro la emisiune, deși e muncă, și mă simt activă, implicată. Sper să le reușesc pe toate și să nu gafez.”, a mai adăugat ea.

Menționăm că Anișoara Loghin și Radu Gînsari și-au sărbătorit prima aniversare a căsătoriei în data de 10 octombrie. Cei doi au publicat în premieră o imagine de la cununia religioasă.

mamaplus