mamaplus

Valeria Țurcan, despre vaccinare în timpul alăptării: ”Nimeni nu te obligă, dar oricum ești obligat”

-
//
07.10.2021

Food bloggerița și mama unui băiețel de 9 luni, Valeria Țurcan, și-a povestit experiența personală în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 în timpul alăptării. Chiar dacă tânăra mămică spune că nu este convinsă 100% că a luat cea mai bună decizie, ea a făcut acest pas din anumite motive personale. Valeria a ales să se imunizeze ieri în unul din punctele mobile de vaccinare, împreună cu partenerul ei de viață.

”Nimeni nu te întreabă asta când vrei să intri undeva sau când pleci peste hotare. Adică tu nu zici că alăptezi și de asta nu ți-ai făcut vaccinul. Reiese că am mers la risc, dar cumva sunt sigură că n-o să fie nimic. Ei bine, nu sunt absolut sigură, dar cred că nu o să fie nimic. Asta este situația, asta este perioada în care trăim. Nimeni nu te obligă, dar oricum ești obligat să te vaccinezi. (…) Decideți singuri. O să vedem rezultatul vaccinurilor peste ani de zile. Acum nimeni nimic nu știe, doar se presupune.”, afirmă bloggerița Valeria Țurcan.

Valeria spune că atât ea cât și iubitul ei s-au confruntat cu febra, durerile de cap și de spate – simptome specifice după vaccinarea anti-COVID-19.

Menționăm că Ministerul Sănătății a publicat ieri câteva cazuri de vaccinare împotriva COVID-19 în timpul alăptării și poveștile a patru mămici din Moldova care spun că au luat această decizie fiind încrezute că fac cea mai bună alegere pentru ele și copiii lor.

Medicii recomandă femeilor care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19: alăptarea este o modalitate eficientă de asigurare a sănătății și de a oferi anticorpi copilului și o protecție împotriva COVID-19 atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. La fel, se recomandă ca femeile să nu întârzie alăptarea pentru nicio perioadă de timp după ce au fost vaccinate.