mamaplus

Sânii nu se lasă din cauza alăptării, așa că nu privați copilul de minunatul proces de alăptare

-
//
27.06.2022

Există deja suficiente dovezi ce arată că sânii nu se lasă din cauza alăptării, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni. Până de curând, se credea că alăptarea bebelușului are consecințe negative asupra esteticii sânilor. Astăzi, se știe că nu este cazul. Este adevărat că sânii sunt una dintre zonele corpului care suferă cele mai multe modificări în timpul sarcinii. De asemenea, este clar că suferă modificări în timpul alăptării. Cu toate acestea, sânii nu se lasă din cauza alăptării. Sarcina presupune multiple modificări, printre care există și câteva transformări la nivelul sânilor. 

Sânii unei femei încep să se formeze în timpul pubertății și continuă să se schimbe de-a lungul vieții. Vârsta este un factor determinant al aspectului lor. În plus, există întotdeauna o schimbare în celulele sânilor ca parte a ciclului menstrual. Reînnoirea este întreruptă atunci când femeia rămâne însărcinată. Sânii devin organe producătoare de lapte. În acest proces, numărul de conducte care transportă laptele crește. De asemenea, acestea devin mai complexe pentru a-și îndeplini funcția de hrănire a bebelușului.

În timpul sarcinii, lactocitele, care sunt celule producătoare de lapte, cresc, iar circulația în această zonă devine mai intensă. Aceste lucruri fac ca sânii să devină mai mari, chiar și de 1,5 ori. În momentul nașterii, sânii au deja un alt aspect. Urmează că aceștia să fie umpluți cu lapte. În primele luni, se simt foarte greoi, dar încetul cu încetul încep să se golească.

Sânii nu se lasă din cauza alăptării

Sânii cresc din cauza sarcinii. Apoi, aceștia sunt umpluți cu lapte, ceea ce duce la întinderea pielii, motiv pentru care are loc și o creștere a volumului acestora. O astfel de întindere face ca pielea să se lase. Apoi, pielea nu poate să-și recapete tonusul și elasticitatea.

Datele științifice disponibile indică faptul că sânii nu se lasă din cauza alăptării. Aceste procese asociate cu sarcina sunt cele care duc la modificări substanțiale ale sânilor. La aceasta se adaugă, desigur, trecerea timpului.

Există un studiu din 2011 al Societății Americane de Chirurgi Plastici (ASPS) care afirmă clar că sânii nu se lasă din cauza alăptării. De asemenea, aspectul estetic nu este un motiv pentru a nu mai alimenta bebelușul cu lapte matern. Alăptarea este foarte benefică pentru copil și, de asemenea, pentru mamă. În plus, nu generează nicio modificare a sânilor.

Calitatea pielii

Există femei care au avut mai multe sarcini și care nu au sânii lăsați. Mulți oameni de știință cred că un factor genetic influențează acest aspect. Se crede că modificările depind de calitatea pielii mamei. Lăsarea este mai frecventă la mamele supraponderale, fumătoare sau mai în vârstă. Această lăsare a sânilor poate fi prevenită prin câteva măsuri simple. Ele sunt următoarele:

Controlul greutății în timpul sarcinii

Este normal ca o femeie să se îngrașă între 11 și 16 kilograme în timpul sarcinii. Dincolo de acest nivel, devine supraponderală și sânii se lasă după alăptare.

Slăbire treptată

Pierderea în greutate după sarcină este un proces care trebuie făcut treptat pentru ca sânii să nu se lase și mai mult. Dacă scăderea este bruscă, există o șansă mai mare ca pielea să nu se poată adapta la schimbări.

Sutien de susținere

După cum am indicat deja, sânii nu cad din cauza alăptării. Totuși, unele mame cred că acest lucru este posibil pentru că încep să observe căderea sânilor după alăptare. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este folosirea unui sutien nepotrivit. Medicul trebuie să indice tipul de sutien ce trebuie folosit.

Exerciții fizice

Uneori, doar o simplă rutină de exerciții este suficientă pentru a împiedica sânii să se lase după alăptare. Scopul este de a întări mușchii și ligamentele care susțin sânii. Exercițiile cu greutăți, flotările și scândura sunt foarte potrivite.

Aplicarea de gheață pe sâni poate fi o idee bună

Trebuie doar să puneți cubul de gheață pe sâni și să faceți un masaj circular în zonă timp de un minut în fiecare zi. Uleiurile naturale pentru fermitate sunt, de asemenea, o opțiune bună. Cele mai bune sunt cele de măceșe, migdale dulci, măsline și avocado.

Alte măsuri adecvate sunt următoarele:

  • Dormiți bine.
  • Beți multă apă.
  • Adoptați o dietă sănătoasă.
  • Renunțați la fumat.
  • Protejați-vă sânii de soare.
  • Exercițiile fizice pot preveni lăsarea sânilor

Este foarte indicat ca mama să practice sporturi precum înotul, care nu numai că o mențin în formă, ci sunt și ideale pentru restabilirea tonusului normal al sânilor. Yoga și pilates sunt, de asemenea, foarte recomandate.

Sânii nu se lasă din cauza alăptării, așa că nu există niciun motiv să privați copilul de minunatul proces de alăptare. Cu cât stilul de viață al mamei este mai sănătos, cu atât este mai mic riscul ca sânii să cadă după alăptare.