mamaplus

Purtarea unui sutien nepotrivit în alăptare poate provoca înfundarea ductelor mamare

-
//
06.04.2022

Una dintre greselile pe care le fac mamicile care alăptează este purtarea unui sutien nepotrivit. În această perioadă, proaspăta mămică are nevoie de confort, iar purtarea unui sutien de calitate precară poate cauza apariția unor probleme, cum ar fi înfundarea ductelor. Sânii, care sunt plini de lapte, au nevoie de îngrijire și sprijin suplimentar.

Găsirea unui sutien care să vi se potrivească bine ar trebui să fie o prioritate și ar fi bine ca după naștere să faceți niște măsurători noi, deoarece dimensiunile se pot schimba.

Atunci când achiziționați un sutien pentru alăptare fiți atente la stofa din care este confecționat, care ar trebui să fie 100% naturală. Un sutien din bumbac de exemplu, previne iritarea sânului cât și a pielii bebelușului, ține sub control transpirația, ajută la reglarea temperaturii. Poate fi spălat în mod automat, la programe normale fără ca dimensiunea sau culoarea să aibă de suferit.

Evitați sutienele cu suporturi metalice, dantelă sau push up. Sutienele care au la bază cele două sârme ar putea duce chiar și la înfundarea ductelor galactofore.

Dacă, totuși, știți că sutienul cu sârme e mai potrivit, alegeți un sutien cu sârme moi și flexibile. Moale și flexibil trebuie să fie și materialul din care este făcut sutienul, pentru că forma sânilor se va modifica odată cu umplerea/ golirea de lapte. În perioada cu sâni sensibili, vă va ajuta lipsa cusăturilor de pe suprafața cupei.

Pare puțin ciudat cum alegerea unui sutien de alăptare necesită atâta analiză, dar grație faptului că aveți acces la atâtea informații despre subiect, veți reuși să luați cea mai bună decizie și veți face perioada alăptării de neuitat.