O mamă din Statele Unite a împărtășit pe Twitter perioada pe care o altă mămică a petrecut-o alăptându-și copiii. Îți poți imagina câte ore din viața ta le-ai dedicat pentru a-i hrăni?

Postarea sa, însoțită de o reflecție sinceră asupra valorii corpului femeii, spune:

„Cineva mi-a spus că a petrecut mai mult sau mai puțin de 4.866 de ore din viață alăptând și că laptele matern este gratuit dacă avem în vedere că timpul, corpul și munca femeilor nu au nicio valoare.”

Alte mămici sunt încurajate să numere orele

Postarea femeii a avut un impact foarte mare și cu peste 13.600 de like-uri, a devenit virală în doar șase zile. În plus, ea a primit numeroase răspunsuri de la multe mame care au fost încurajate să numere, cu aproximație, orele pe care le-au dedicat alăptării bebelușilor.

Cele mai drăguțe răspunsuri ale acestor mame, publicate pe site-ul Huffington Post:

„M-am gândit: Am făcut o estimare rapidă pentru cei doi copii ai mei pe care i-am alăptat până la 12 luni. Am adunat 4.380 de ore. Nici nu aveam idee cât am redus timpul meu propriu.”

„Treceam printr-un divorț și aveam un nou-născut. Judecătorul a împărțit timpul petrecut de copil cu fiecare: în timpul zilei cu mama, pentru a fi alăptat și noaptea la casa tatălui. Am pompat lapte în fiecare seară și nu m-am gândit niciodată de două ori. La fiecare două ore. Nu am renunțat niciodată. Am scos lapte zilnic. Cam 1.000 de ore de alăptare.”

„Am petrecut mai mult de 52.000 de minute alăptându-mi copiii. În fiecare minut din fiecare zi, corpul femeii produce lapte, folosind energie intensă pentru a face fiecare picatură. Am schimbat slujba doar pentru a-mi hrăni copilul. Prețul este inestimabil. Corpul femeii este de neprețuit.”