mamaplus

O bloggeriță de la noi a fost criticată aspru după ce a postat imagini cu ea alăptând

0
//
18.06.2021

Cristina Șișicanu, soția prezentatorului TV, Mădălin Ionescu, a fost criticată mult timp pentru că își alăptează copilul în public. Vedeta originară din Republica Moldova a postat pe contul său de Instagram imagini cu ea, în timp ce-și hrănea fetița și a transmis un mesaj tuturor mămicilor care își alătează copiii și a explicat cât de important este laptele matern.

 „Laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebeluș. Alăptarea exclusivă până la 6 luni, iar apoi, în paralel cu diversificarea, până la vârsta de 2 ani ai copilului, o consider esențială în dezvoltarea psihică, emoțională și fizică a copilului. Alăptarea creează o legătură sublimă între mamă și copil și lasă să iasă la iveală în modul cel mai firesc cu putință faptul că noi, oamenii, avem nevoie unii de ceilalți și existăm unii pentru ceilalți”, se arată în mesajul Cristinei.

Tânăra mămică a vorbit despre beneficiile laptelui matern, făcând o comparație cu laptele de vacă.

„Laptele de vacă are un conținut prea mare de proteine și sodiu, suprasolicitând rinichii imaturi ai bebelușului și sistemul lui digestiv și este, în același timp, sărac în minerale și vitamine esențiale pentru bebeluș. În plus, excesul de acizi grași saturați din laptele de vacă, bivoliță, măgăriță sau capră poate determina pe termen lung apariția bolilor de inimă, a diabetului și obezității.”, susține bloggerița.

Vedeta a postat și în cursul anului trecut poze pe contul ei de Instagram în care ea își alăpta fetița, iar oamenii nu au avut reacții pozitive. Mămica a primit multe critici din partea lor, dar acest lucru nu a determinat-o să se oprească din a promova alăptatul în public.

mamaplus
mamaplus