Probabil orice proaspătă mămică în timp ce alăptează are foarte multe tabele nutriționale și planuri de dietă. Dacă te întrebi ce fructe ar trebui să consumi în timpul acestei perioade, atunci acest articol este pentru tine.

mamaplus

În perioada în care alăptezi este esențial să consumi fructe proaspete care să-ți ofere nutrienții și energia de care ai nevoie, mai ales că suntem în plin sezon estival. Iată care sunt cele mai bune fructe pentru tine:

Caisele. Aceste fructe sunt bogate în vitaminele C și A, în calciu și potasiu. Totodată conțin fitoestrogeni, chimicale ce mimează activitatea estrogenului. Acestea ajută la reglarea hormonului ce produce lactația și implicit crește producția de lapte.

Avocado. Este o sursă bogată de acizi grași esențiali, omega 3, omega 6 și omega 9. Avocado este minunat pentru menținerea nivelului de zahăr în sânge și a celui de colesterol. Poți introduce avocado în salatele tale sau îl poți consuma crud la gustarea dintre mese.

Banane. Dacă vrei să-ți crești nivelul de acid folic din organism, include bananele în dieta ta. Ele sunt bogate în vitamine și minerale și, foarte important, vor compensa numărul de calorii pe care le pierzi în timpul alăptatului.

Coacăzele. Acestea sunt printre cele mai bune fructe pe care le poți consuma atunci când alăptezi deoarece sunt pline de nutrienți esențiali. Proprietățile lor naturale de antioxidanți te vor ajuta să rămâi protejată împotriva infecțiilor.

Pepene galben. În timpul sarcinii sau al alăptării, organismul tău are nevoie de un flux constant de vitamine și minerale esențiale. Pentru asta, pepenele galben este fructul excelent. Pepenele galben poate fi consumat crud, în salată sau în combinație cu alte deserturi.

Sursa