mamaplus

Diluarea laptelui formulă poate fi periculoasă pentru sănătatea bebelușului

0
//
24.12.2020

Academia Americană de Pediatrie (AAP) a făcut recent o recomandare/avertisment părinților în ceea ce privește prepararea laptelui formulă. O serie de rapoarte medicale au descoperit că unii părinții diluează formula (pun mai puțină decât este recomandată în preparare) pentru a încerca să economisească bani sau pentru a suplimenta bebelușul cu un lapte mai puțin concentrat, oferindu-l pe post de hidratare, sau apă, pe lângă laptele matern. Acest lucru poate duce la o stare periculoasă numită intoxicație cu apă. Intoxicația cu apă este periculoasă pentru că poate afecta grav rinichii bebelușului.

Bebelușii nu au nevoie de apă în rol de sete,  în afara laptelui matern sau a laptelui formulă.

De asemenea, adăugarea de apă suplimentară la formulă reduce cantitatea de substanțe nutritive pe care bebelușul le va primi la fiecare hrănire. Acest lucru poate încetini creșterea și dezvoltarea sa.

Apa suplimentară perturbă echilibrele electrolitice care pot duce la convulsii bebelușului. Deci, amestecați întotdeauna formula conform instrucțiunilor producătorului. Dacă utilizați formula, dar aveți probleme cu furnizarea acesteia, consultați medicul pediatru sau agenția de servicii sociale pentru a cere lapte formulă (dacă sunteți în incapacitate medicală de a vă alăpta bebelușul).