Una dintre prioritățile femeilor din perioada de alăptare este să scape cât mai rapid de kilogramele în plus. Iată de ce, își doresc să facă sport, inclusiv în acest interval. Înainte de a începe însă antrenamentele, este necesar să știi că moderația și echilibrul sunt „cheia” pentru a avea parte de beneficiile unei activități fizice.

mamaplus

Pentru a te simți cât mai confortabil când derulezi o activitate fizică în timpul alăptării, dar și pentru a nu fi mereu stresată de ideea că laptele tău va avea de suferit, ține cont de următoarele aspecte:

1. Alăptează înainte să te apuci să faci mișcare. Într-adevăr, este un mare disconfort să faci mișcare când ai sânii plini de lapte. Îi vei simți mai grei, mai sensibili și chiar mai dureroși. Pentru a evita această situație neplăcută, străduiește-te să alăptezi înainte să faci sport.

2. Alege o bustieră de calitate, care să nu te strângă prea tare și care, eventual, să fie astfel concepută încât să-ți poți alăpta bebelușul chiar și în timpul unei activități sportive.

3. Hidratează-te. Întrucât vei pierde apă prin transpirație, este esențial să o înlocuiești permanent. Iată de ce este important să bei multă apă. O hidratare optimă va păstra calitatea laptelui oferit bebelușului.

4. Nu te abține să mănânci! Deși poți fi tentată să te abții cât mai mult din a mânca, în scopul de a pierde cât mai repede kilogramele în plus, nu este deloc indicat să procedezi așa. Ia în considerare faptul că, în perioada de alăptare, corpul tău va arde oricum mai multe calorii ca de obicei, iar activitatea fizică pe care o vei desfășura te va scăpa și ea de calorii. 

5. Încearcă să faci un duș înainte să alăptezi. Pentru a fi sigură că transpirația de la nivelul sânilor tăi nu va afecta gustul laptelui, este preferabil să faci duș înainte să-ți alăptezi bebelușul.

Sursa